(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Speciaal voor iedereen met een voorliefde voor potente grillige toppen en een dik pak trichomen, zetten we Desconocida Kush in het zonnetje. Deze hybride is dankzij een uitstekende harsproductie ideaal om rosin, hasj of andere concentraten van te maken. Het aroma is verrassend genoeg ‘hazy’ en ‘kushy’ tegelijkertijd.

Dasconocida Kush is een strain van Delicious Seeds; een zadenbank uit het prachtige Valencia. En als je het woord Desconocida dan ook even opzoekt, dan kom je erachter dat dat simpelweg het Spaanse woord voor ‘onbekende’ of ‘vreemdeling’ is. Toch is slechts de helft van de genetische achtergrond van de wietsoort onbekend. Of beter gezegd geheim, want dit deel van de kruising houdt het Spaanse zadenbedrijf bewust achterwege.

Bay 11 x geheime kush

De andere helft van de kruising waar Desconocida Kush uit voortkomt mogen we gelukkig wel weten. Dat is namelijk een Grand Paddy Purp afstammeling genaamd Bay 11. Een wietsoort die in 2011 een High Times Cannabis Cup in de categorie sativa won. Desconocida Kush zelf is echter een 50%/50% hybride, dus Bay 11 moét wel verantwoordelijk zijn geweest voor de hazy smaak van deze onbekende kushsoort.

Omdat Desconocida Kush zo’n sterke trichomenproductie heeft, produceert ze in de bloeitijd ook een hele sterke geur. Dit is altijd een duidelijk voorteken voor een sterke wietsoort, maar zorgt er wel voor dat het niet de meest discrete buitenplant is. Qua groei en bloei kun je deze soort wel redelijk goed buiten kweken in Nederland, maar je zult misschien wel moeten verduisteren. De bloeifase duurt 8 tot 9 weken.

Binnen komt de Spaanse Kush in Nederland echter het beste tot zijn recht, en kun je de sterke harsproductie tot het uiterste drijven. Als je dit goed doet dan kun je rekenen op een opbrengst van zo’n 400 tot 500 gram per vierkante meter.

Hazy én kushy

Wat Desconocida Kush bemind maakt is voor de meeste liefhebbers de smaak, die zowel hazy als kushy is. De strain trekt hierdoor liefhebbers van beide smaken, en Delicious Seeds omschrijft het aroma dan ook als volgt. “Een aroma van haze en kush tegelijk, welke een heldere maar diep complexe smaak geeft. Een plezierige mix van abstracte smaken met intense metallic wierook tonen, met zure sporen van citroen die de legendarische Amerikaanse Kushsoorten zo geliefd maken.”

Concluderend kunnen we stellen dat we met een krachtige hybride te maken hebben. Een potente wietsoort die met haar terpenen zowel haze als kush liefhebbers weet te pleasen. De trichomenproductie is intens en laat een dikke witte laag op de toppen achter. Desconocida Kush is dan ook een goede wietsoort om je eigen hasj of concentraten mee te maken. Lagere temperaturen aan het einde van de bloeifase, kunnen bij sommige planten voor mooie blauw/paarse kleuren zorgen.

  • Soort: hybride wietsoort (50% sativa, 50% indica)
  • Genotype: Bay 11, onbekende indica
  • Geslacht: gefeminiseerd
  • Bloeitijd: 8 tot 9 weken
  • Geur/smaak: zowel hazy als kushy, wierrook, zoetzuur, citrus
  • Effect: sterk effect, veel THC, stoned, goed tegen pijn, eet- en slaapproblemen
  • Zadenbedrijf: Delicious Seeds
  • Bestel bij: Wietzaadjes.nl
(advertentie)