(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Amerikanen zullen met weemoed terugdenken bij het horen van de naam Acapulco Gold. Deze Mexicaanse importwiet was in vroegere tijden namelijk zo’n beetje het enige dat Amerikaanse blowers te roken hadden. Barney’s Farm blies de klassieker nieuw leven, én een dikke 25% THC in.

Acapulco Gold is een Amerikaanse klassieker uit de tijd voordat Amerikanen het binnen kweken uitvonden. Het was de wietsoort die Mexicanen het land in smokkelden, en een van de weinige wietsoorten die Amerikanen op straat konden vinden. De originele wietsoort heeft dan ook een legendarische status, maar neem van ons maar aan dat de moderne Acapulco Gold een stuk beter is.

Barney’s Farm heeft de Mexicaanse klassieker namelijk sterk verbeterd, en hoe kan dat ook anders? De originele wiet zat waarschijnlijk vol met zaden en takken. Toch hebben de zadenmakers van Barney’s de originele genetica gebruikt om de moderne en huidige Acapulco Gold te creëren. Een wietsoort die voor 70% sativa dominant is, een dikke 25% THC bevat en gemakkelijk voldoet aan de opgehemelde verwachtingen van weemoedige Amerikanen.

Goudgele nuggets

De originele Acapulco Gold dankte haar naam aan een prachtige goudbruine gloed. De nieuwe versie van de klassieker heeft die kleur vandaag de dag nog steeds, dankzij de vele lange bloeiharen die amberkleurig worden bij het drogen. Het THC-gehalte is er met meer dan 20 procent wel een stuk beter op geworden. Acapulco Gold heeft je dan ook een intense opbeurende high, die lang aanhoudt en na verloop van tijd ook fysieke ontspanning brengt. Het is een fijn en gebalanceerd effect al kán de wietsoort wat te sterk zijn voor mensen met een lage tolerantiegrens.

Weemoedige kenners van de Acapulco wiet zullen misschien nog wel het meeste terugdenken naar de bijzondere smaak van de wietsoort. Die smaak is goed gevangen in Barney’s Acapulco Gold, met de romige terpenen van citrus en koffie met houtige geuren van naaldbomenhars en zaagsel. Een heerlijke en enigszins hazy traktatie.

  • Soort: sativa dominante hybride (70% sativa)
  • Genotype: Mexicaanse sativa’s
  • Geslacht: gefeminiseerd
  • Bloeifase: 9 tot 10 weken
  • Plant hoogte: hoog
  • Opbrengst: hoog
  • Zadenbedrijf: Barney’s Farm
(advertentie)