(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

De telefoon stond letterlijk roodgloeiend bij de Drug Enforcement Administration (DEA), afdeling Houston Texas, nadat ze een vacature verspreid hadden voor iemand die heel goed is in het verbranden van in beslag genomen partijen wiet. Zoveel burgers wilden graag een handje helpen, dat de DEA verzocht om alsjeblieft niet meer te bellen!

 

450 kilo wiet verbranden, per uur

Het zijn van die verhalen waarvan je achteraf denkt: ja, logisch dat had je kunnen verwachten! Nou ja, vorige maand maakte de lokale media in Houston, de grootste stad in de Amerikaanse staat Texas (waar recreatieve wiet nog altijd niet legaal is), massaal melding van een vacature voor wietverbranders.

‘Uncle Sam wants you to help burn a bunch of weed’, kopte nieuwszender KHOU bijvoorbeeld. Daarmee refererend aan de oproep van de DEA eind maart voor een Texaans bedrijf dat in staat is om ‘in beslag genomen bewijsmateriaal’ te vernietigen, met een minimum van duizend pounds (ongeveer 450 kilo) wiet per uur.

Iedereen wil betaald fikkie stoken

De toch wel opmerkelijke oproep trok de aandacht van de media zoals gezegd en nadat die het verhaal brachten begon op  het kantoor van de DEA de telefoon te rinkelen, om daar eigenlijk ook niet meer mee op te houden. De ene na de andere vrijwilliger bood zich aan om zijn deel te doen in het verbranden van de afgepakte wiet. Want betaald fikkie stoken, wie wil/kan dat nou niet?

En wat een staaltje goed burgerschap zeg dat zovelen bereid zijn andermans wiettoppen te slopen! Of zouden er wellicht lieden tussen hebben gezeten die toch minder nobele bedoelingen hadden?

Rituele wietverbrandingen zijn van alle tijden, zoals deze foto uit 1942 uit de staat North Carolina bewijst…

Foutje, bedankt!

Maar dat Jan en alleman zich aanmeldt voor de ‘job’ was beslist niet de bedoeling, zo twitterde de DEA – al dan niet met het bekende schaamrood op de kaken, wie zal het zeggen.

Several recent misleading articles alleging #DEAHouston is looking for Houstonians to burn Marijuana have resulted in an influx of calls from citizens. This solicitation was targeted for a large scale licensed vendor, not private citizens. https://t.co/GSygqBBWKB

‘Niet zelf drugs verbranden in de tuin’

Haha, het is dus nóóit de bedoeling geweest dat brave burgers zich hiervoor aanmelden, dit stinkende klusje moet door een gerenommeerd bedrijf afgehandeld worden. Neemt niet weg dat de DEA zich ‘verwarmd voelt’ door de bereidheid van burgers om een handje te helpen. Al zeggen de partypoopers er ook weer direct bij dat de oproep geen open uitnodiging is om een eigen in drugs gedrenkt vreugdevuur in de achtertuin aan te leggen.

Of zoals dat in ambtelijk drugsbestrijders DEA jargon heet: “Although we appreciate local citizens’ willingness to offer their help, this is a complicated, large-scale government contract we’re required by law to bid every few years, and there are usually only a handful of companies with the necessary facilities and resources to help us dispose of this material.”

Duh. Eerst de publiciteit omarmen en dan de mensen blij maken met een gecremeerde mus… Typisch de overheid, nietwaar?

[foto:  Everett Historical/Shutterstock]
(advertenties)