(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Jawel, we reizen wederom af naar het buitenwietfront want daar staan de laatste planten van de Super Sativa Seed Club buitenwiet test nog steeds fier overeind. Verschillende testkwekers ontdekken hier en daar wel wat toprot, maar sommige planten lijken zich niets van het natte najaar aan te trekken. De laatste loodjes dus want die wegen nou eenmaal het zwaarst!

Grow Bro

Update 8 oktober 2022: Hier is wederom een kleine update. De dames zijn volop in bloei, al waren ze wat later dan gewenst voor mijn situatie. Dit lag overigens niet aan de dames maar meer aan een buitenlamp die het een en ander in de war schopte. Die is er met kabel en al uitgetrokken uiteraard, haha!

Er verschijnen bij de Bruce Lemon Diesel, Black Lebanon en Lava Freeze al mooie herfstkleuren. Prachtige soortjes maar zoals jullie zien, en ik al eerder heb vermeld, zijn de dames in de 11-literpotten gewoon niet helemaal je-van-het. Volgend jaar doen we alles dus gewoon in speciekuipen. Ja, de volle grond doet het ook prima, maar ik verduister toch liever.

De Lemon OG hangt al binnen. Deze dame geeft het huis een heerlijke citrusgeur en ik kan dan ook niet wachten om haar te proeven! Stuk voor stuk leuke soortjes met wat mindere punten door mijn eigen inbreng. Dit kan ik niet aan de genetica wijten. De laatste loodjes!

vlnr: Lava Freeze, Black Lebanon, Pineapple Poison, Bruce Lemon Diesel

Update 21 oktober 2022: Bij deze een aantal foto’s van de dames die nog staan. Dat zijn Bruce Lemon Diesel en Lava Freeze. Lava freeze zal helaas om moeten vandaag, daar ik een aantal plekjes met rot heb gevonden. Erg zonde maar het is wat het is met buitenkweken. Rolling with the punches noemen ze dat geloof ik. haha!
Ze ruikt fantastisch en begint nu eindelijk flink aan te zwellen, dus ja dit gaat zeer doen. Maar als positieve noot kan ik niet wachten om haar te proeven. Ik gok dat dit mijn favoriet van de vijf dames wordt.

De Bruce Lemon Diesel …ja… deze dame gaat als een echte kroegtijger door ’t naadje. Eind oktober en ze ziet er nog pico bello uit. Daarnaast ben ik niet gek bekend met deze strain, maar naar mijn huidige ervaring zijn die diesel soortjes zo onwijs resistent voor allerlei vormen van stress …heerlijk werken gewoon!
Ik heb haar dit seizoen één keer voeding gegeven in de vorm van 5 liter water met wat Mills Organic voeding en voor de rest gewoon zo laten staan. Moeder natuur heeft gezorgd voor voldoende water en licht dus ik heb enkel wat gebogen en getopt.
Water geven was er ook niet bij, zelfs niet met die hittegolf. Weer een van de weinige pluspuntjes van die kleigrond hier …zullen we ’t daarop houden?

De Black Lebanon en Pineapple Poison hangen al. De Lemon OG ben ik nu een weekje van aan ’t roken maar is niet echt mijn ding. Insane terpenen maar het effect is gewoon niet zo mijn ding. Wellicht door de vroege oogst een wat meer heady high dan ik graag heb. Ik ben meer een indica slash body stone man. Maar voor de daysmoker en de wake & baker is de Lemon OG denk ik een heerlijke pick me up! Tot de volgende keer!

Grow Bro

Heady McDank

Update 10 oktober 2022: Ik moet Pineapple Poison en Black Lebanon vandaag omhakken helaas. Heb geprobeerd om het te rekken maar helaas vind ik meer rot en meeldauw, bovenop een rupsenprobleem. Veel planten zijn aangetast maar we gaan ze proberen te behandelen. Van zulke zaken word je natuurlijk niet vrolijk…

Een deel van de oogst van Black Lebanon is al omgezet in olie; het lijkt wel een blok hasj als het uit de vriezer komt. De olie ruikt ook heel fruitig, mijn huis lijkt wel een fruitveiling. Het andere geoogste deel ligt nog vers in de vriezer.
Vandaag hebben de even nummers (#2 Bruce Lemon Diesel en #4 Lemon OG) een eerste meeldauw behandeling gehad dus hopelijk werkt het. Ik heb ook al een oplossing gemaakt voor de rest. We zullen het uitwassen nadien (bud washing) ook maar gaan toepassen.

Black Lebanon ligt nog niet helemaal om. Bruce Lemon Diesel inmiddels wel want toprot en meeldauw. De hele hoofdtop zit vol rotte plekken helaas. Het goede nieuws: zo op het eerste zicht lijkt de meeldauw weggewassen. Lemon OG, Pineapple Poison en Black Lebanon staan nog. Hopelijk heb ik wat meer geluk met die dames. Mijn eigen tangerine dream staat ook nog.

Bruce Lemon Diesel

Marieke

Update 12 oktober 2022: Hier is toch echt de aller- allerlaatste update van mijn vier dametjes. De twee paarse planten (Pineapple Poison en Black Lebanon) zijn er vorige week uitgehaald (net voor de harde wind en regen 🌧️). Lava Freeze en Bruce Lemon Diesel staan  nu samen in de muurkas voor wat meer beschutting, en zijn nu ook bijna klaar om geoogst te worden. Het was een topzomer 👍 ☀️ voor de plantjes en ik ben blij dat ik mee mocht kweken met deze bijzondere soorten. Vooral de twee paarse 🌸🌸 vond ik erg mooi om op te zien groeien. Groene groet, Marieke

Harm

Update 17 oktober 2022: Hoi CNNBS en medekwekers, de natte dagen worden steeds erger en ik vraag me af of de anderen de planten nog hebben staan? Ik heb er al één geoogst en dat was de Pineapple Poison dacht ik. De plant had ik nog het liefste even laten staan maar omdat ik guerrilla kweek heb ik soms liever iets dan totaal niets… Ik heb haar geoogst op de zevende week of iets later. De rest heb ik nog laten staan. Die moeten ook nog iets knallen maar ze zijn mooi stuk voor stuk het opnieuw proberen waard. Vooral als mensen dit lezen: koop deze zaden ook eens! Ik heb er superveel plezier aan gehad om iedereen mijn grow te laten zien! Groetjes, Harm

Update 22 oktober 2022: We kunnen aan de hand van deze buitenwiet test afleiden dat het prima buitenwiet soorten zijn voor ons klimaat. Ja, bij de een is er schimmel of rot te zien maar bij de ander staan ze in weer en wind tot eind oktober! En wees is eerlijk; ook willen we graag weten hoe en hoelang ze het trekken in zo’n nat najaar. Dat zal ik jullie vertellen: de Pineapple Poison had bij mij nergens schimmel; deze is al geoogst en de andere drie heb ik nog steeds staan. Ook hier gelukkig nog geen schimmel.

En daar waar ik toch al in oktober 12 dagen regen en richting het vriespunt heb gezeten, plus dikke mist. Dé ingrediënten voor schimmel waren volop aanwezig en ze hebben niks! Afkloppen voor nu en misschien dom maar voor deze test is het wel zo fair als iemand tot de max gaat, zodat heel het land kan zien hoe deze soorten het doen buiten. Ik ook moet sommige woorden terugnemen, want ze zijn sterker dan jullie verwachten en dan ik had verwacht. Groene groetjes, Harm

(advertentie)