(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Hallo en welkom bij alweer een update vanaf het buitenwietfront, waar de wietplanten van de Super Sativa Seed Club steeds een beetje groter worden. We maken voor het eerst kennis met Klaas, Shawn voert een verbeten strijd tegen slakken, en Harm heeft zijn planten alvast in het bos gezet. Daarnaast  worden we bijgepraat door Marieke, Nico en Selma. 

Marieke

Update 27 juni 2022: Update van drie groeiende wietjes en een bonsai-wietje. Drie plantjes groeiden vanzelf het broeikastje uit, naar hun definitieve grote airpot. Ze staan in een mix van kokos potgrond met potgrond (met voor 6 maanden voeding). Nu staan ze lekker tussen de planten in de tuin in weer en wind 🌞⛈️ Je bent immers een sterke buitenwiet of niet, toch?
Het bonsai-wietje (nr. 1) lijkt al zijn kracht verspeeld te hebben met het supersnel ontkiemen. Is een hardloper dan toch een doodloper in dit geval? Ook is het potje helemaal omgekieperd wat natuurlijk stress oplevert, bij mij in ieder geval! 😭 Maar klein en dapper gaan we door tot het eind! Bonsai-wietje staat als enige nog ’s nachts in het broeikastje in het gezelschap van AH bloementuintjes. Een grote pot staat ook klaar voor als de plant er rijp voor is, maar die is nu nog een paar maatjes te groot.

Het is nu voor allemaal: SURVIVAL OF THE FITTEST! 🐌🐌🐌🐌🐌 Groene groet, Marieke

Shawn

Update 27 juni 2022: Hoi hoi, ik heb al even geen update meer ingestuurd omdat ik een zware strijd aan het voeren was met slakken. Bij Nr. 1 valt de schade mee. Bij nr. 3 is een deel van zijn onderste zijscheuten afgegeten door de slakken maar deze is nog goed aan het uitschieten. Nr. 4 is net boven de grond afgegeten door een slak en de stam was spijtig genoeg in tweeën. Heb deze nog proberen stekken maar dat is jammer genoeg niet gelukt. De plant had vermoedelijk al te lang plat gelegen. Plant nr. 5 is bijna helemaal opgegeten geweest…. deze begint gelukkig al terug uit te schieten bij de laatste paar blaadjes die ze nog heeft. Tegen de slakken heb ik van alles geprobeerd maar niets leek te werken… elke dag met een satéstokje langs de planten bleek de enige oplossing. Dankzij de slakken zijn er dus nog maar 3 van de 5 planten in leven…

Groetjes, Shawn

Klaas

Update 29 juni 2022: De zaadjes waren wat later binnen als gepland. Maar nog een paar opstartproblemen verder en hier is dan toch eindelijk mijn eerste verslag! Op 16 mei lag dan eindelijk het langverwachte pakketje in de brievenbus. Buitenwiet zaadjes van Super Sativa Seed Club voor de CNNBS buitenwiet test!
Maar what the…! Geen koffiefilters meer in huis. En de winkel is al dicht. Maar ik ga vanavond nog beginnen met ontkiemen!
Dus hup, gelijk maar de Senseo methode uitgevonden en getest. Dan maak je dus een gebruikte Senseo-pad open, je haalt hem leeg, licht bevochtigen en daar doe je dan je zaadje in (puntige zijde naar beneden). In een gripzakje en op een donkere warme plaats hangen met een punaise. Vijf van de vijf zaadjes ontkiemt binnen 24 uur. Ik drink vanaf die dag alleen nog maar Senseo.

Kiempjes in Root!t rooting sponges gedaan, en in de kweekkast onder een 50 Watt LED bouwlamp. In de ochtend van 19 mei liet de eerste dame haar kopje zien en ’s avonds was de hele familie al compleet. Op 24 mei toonden ze allemaal heel trots hun eerste kartelblaadjes.

Ik geef de eerste week geen voeding, alleen een beetje WOMA 2 Rootbooster. De lightmix waar de plantjes in staan zou genoeg moeten zijn voor 2 weken groei. Maar na een dag of 10 beginnen sommige dames lichtelijk te verbleken dus we gaan vanaf nu beginnen met voeden met Plagron Alga Grow, op halve sterkte.

I.v.m. fris en nat lenteweer blijven de dames iets langer dan gepland binnen in de kweekkast en zodoende ook in een (te) kleine pot. De wortels groeien als een gek onder uit de pot en groeien zelfs weer terug de pot in!

Op 19 juni is het dan zover. Na een paar dagen stralend weer waarbij ik de dames een paar uur per dag buiten aan het zonnetje heb laten wennen, mogen ze met hun voetjes de wijde wereld in. Ondanks voorzichtigheid van mijn kant, toch wat licht- en/of hitteschade opgelopen bij sommige meiskes. Maar ze zijn sterk en ze houden stand.

23 juni: Tijdens mijn dagelijkse rondje tuin zie ik opeens iets aparts bij nr. 3 Ze laat haar kopje hangen en… ze heeft een getordeerde spiraal stam!? Dat móét het werk zijn van één van mijn lieftallige onderzoekende experimenterende kindertjes zijn geweest. Ik zie het zo voor me; éventjes het steeltje tussen duim en wijsvinger laten roteren… En voilà het resultaat. Gauw maar even weer rechtop gezet, en ik kan jullie meedelen dat ze ondertussen geheel hersteld is, zij het met een lichte gedraaid stammetje.
Geweldige plant toch, hè…

De mail word nu toch wel een beetje lang dus nog gauw even wat technische info: nr. 2, 4 & 5 staan in de volle grond met een mix van +/- 50 liter lightmix, oude aarde, perliet en azomite, en daar heb ik 4 guerilla tabs per plant aan toegevoegd. Nr. 1 & 3 staan in kuipen met 40 liter en 70 liter respectievelijk met dezelfde aardemix en guerilla tabs. En af en toe geef ik zelfgemaakte brandnetelgier.

Ook al gaan alle vijf de dames nogal gelijk op; ik zou toch al wel een gokje willen wagen over welk nummer nou welke strain is. Durft iemand anders het ook aan? Daar gaat ie dan:

Nr. 1= Lemon OG
Nr. 2= Pineapple Poison
Nr. 3= Bruce Lemon Diesel
Nr. 4= Black Lebanon
Nr. 5= Lava Freeze

Zo dat was het dan voor nu, keep rolling, keep smoking, Xtreme out.

P.s. die planten in de achtergrond zijn Mighty Amstel Freeze planten die een beetje eerder geplant zijn; meer daarover in een volgend verslag.

Ltrz. Klaas

Harm

Update 30 juni 2022: Hoi CNNBS, ik heb de afgelopen dagen al twee planten naar mijn spot kunnen brengen. De andere twee moeten nog meer wortelen omdat het overpotten niet zo lekker ging. Nu afwachten en vaak heengaan, ook met de hitte. Iedereen succes deze zomer, met de groene groetjes van Harm.

Update 3 juli 2022: Hoi CNNBS het gaat lekker op mijn plekje. Ik heb ze allemaal eindelijk daar. Heb ze verstevigd omdat ik ze getopt heb en liever geen scheur wil… Ze werden een beetje geel maar ik heb ze maar even een litertje aan voeding (bloei a en bloei b van ferro) gegeven. En nu duimen maar dat het op mijn plek goed groeit en bloeit. Ik heb tot 23:00 uur het licht op de plek, en zon tot laat in de avond. Na 22:00 nog de avondzon, dat is gunstig zeggen ze dus we gaan het merken… Groene groet, Harm

Nico

Update 3 juli 2022: Inmiddels zijn ze gemiddeld 85 cm hoog. Groet, Nico

Selma

Update 4 juli 2022: Steun de boeren!

(advertentie)