(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Cheese is een knaller van een hybride wietsoort uit het Verenigd Koninkrijk, die je gerust een klassieker kunt noemen. Ze staat bekend om haar indringende aroma en uitstekende opbrengsten en hars productie. Niet zo gek ook want Cheese is een Skunk #1 afstammeling, alleen dan een beetje vetter. 

In Spanje roken ze graag Critical, in Amerika hebben ze liever een vette O.G. Kush, Amsterdam staat bekend om haar Haze soorten. En in Engeland gaat Cheese al jaren onder de toonbank. Tot groot genoegen van Britse wietrokers, want die zijn verzot op het ontspannende effect van de potente, plakkerige en sterk geurende Cheese toppen.

Cheese is een wietsoort waarmee je als kweker verzekerd bent van een gemakkelijke kweekronde met een dikke potente opbrengst. Voor kwekers die het zichzelf nóg makkelijker willen maken, ontwikkelde Spliff Seeds een automatisch bloeiende Cheese, genaamd Spliff Cheese Automatic. Hiervoor namen ze een Spliff Cheese moederplant en kruisten die met hun Dutch Automatic.

De kruising werd voorts verder veredeld om tot de automatisch bloeiende Spliff Cheese Automatic te komen. Een strain die van zaad tot oogst slechts 11 tot 12 weken tijd nodig heeft, en zelf bepaalt wanneer het tijd is om tot de bloeifase over te gaan. Geen gedoe dus met tijdschakelaars maar wel mooie volle wietplanten met een dikke hoofdtop en daaromheen vele, bijna even zo grote zijtoppen.

Hoewel Spliff Cheese Automatic indica dominant is, heeft ze schutbladeren met niet al te brede, en wijd gespreide bladvingers. Het aroma is onmiskenbaar dat van Cheese, maar net als met Diesel wietsoorten hoef je geen kaassmaak te verwachten. Spliff Cheese Automatic smaakt zoet, aards en met een vleugje bessen. De naam slaat voornamelijk op het vermogen om haar geur, net als een Franse kaas door je hele huis te verspreiden. Zorg dus voor een goed werkend koolstoffilter wanneer je haar in je binnentuin zet.

  • Soort: indica dominante autoflower
  • Genotype: SK#1 x (Afghani x SK#1) x Dutch Automatic
  • Geslacht: gefeminiseerd
  • Cyclus: 11 tot 12 weken
  • Smaak: sterk, aards, zoet, skunk, bessen
  • Effect: lichamelijk, ontspannen, stoned
  • Zadenbedrijf: Spliff Seeds
(advertenties)