(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Voor de feestdagen waren we eraan begonnen; een miniserie over een aantal belangrijke cannabinoïden om een beter beeld te krijgen over de werking van wiet. Tot nog toe hebben we THC, THC-A, CBD en CBD-A beschreven en dus vervolgen we met cannabinol (CBN).

Cannabinol is een cannabinoïde die eigenlijk pas ontstaat wanneer THC blootgesteld wordt aan zuurstof en warmte. Het is namelijk het afbraakproduct van THC dat ontstaat door oxidatie, THC-roest zou je kunnen zeggen. Wanneer cannabis veel cannabinol bevat is het waarschijnlijk erg oud of blootgesteld aan een aanzienlijke warmte.

THC-CBN

Cannabinol is het afbraakproduct van THC

  • Cannabinol (CBN)
  • Scheikundige formule: C21H26O2
  • Molecuulmassa: 310.1933 g/mol
  • Kook(verdamp)punt: 185 °C (365 °F)

 

amber

Amberkleurige trichomen = veel cannabinol

Aan de molecuultekening hierboven kun je zien dat cannabinol ontzettend veel lijkt op THC. Toch is het stofje maar een heel klein beetje psychoactief. Het effect ervan is veel lomer dan dat van THC. Wiet met veel cannabinol geeft geen energie, maar heeft juist een sterk verdovende werking en zorgt vaak voor de bekende couch lock, het gevoel dat je aan je bank geplakt zit. Hierdoor is het bij uitstek geschikt voor mensen die lijden aan slapeloosheid. Het is ook een goede cannabinoïde tegen braakneigingen (misselijkheid) en epileptische aanvallen.

Wiet met veel cannabinol geeft geen energie, maar heeft juist een sterk verdovende werking en zorgt vaak voor de bekende couch lock

Wil je meer cannabinol in je wiet, dat is makkelijk, al gaat het wel ten koste van de hoeveelheid THC, dat is namelijk de grondstof voor cannabinol. Het enige wat je hoeft te doen is langer met de oogst te wachten. Hoe meer trichomen er bij een inspectie met een microscoop amberkleurig zijn geworden, des te meer THC in cannabinol (CBN) is omgezet.

 

(advertentie)