(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Het eten van producten waarin cannabis verwerkt is neemt in de Verenigde Staten een enorme vlucht. Met bijkomende verschijnselen als het Trichome Institute, een bedrijf dat cursussen geeft voor ‘budtenders’, de werking van terpenen verklaart en leert bij welke gerechten welke wiet past.

Edibles zijn hot

Naar verwachting overtreft de verkoop van eet- en drinkbare wietproducten – edibles – volgend jaar die van de old school wiettoppen in de VS. Geen wonder dus dat er rondom de edibles ook een complete industrie verrijst. Zo krijgt Colorado een heus cannabis resort genaamd CannaCamp, kent Los Angeles al een bezorgdienst die een THC-infused pizza aflevert aan je voordeur en droppen beroemdheden als Snoop Dogg hun eigen cannabis candy…

Het Trichome Institute – in Denver, Colorado uiteraard – springt handig in op de enorme groeimarkt van edibles en horeca-zaken die met cannabis als ingrediënt gaan werken, maar ook op overheden en gezondheidszorg die natuurlijk veel vaker en meer met wietzaken van doen hebben als ooit tevoren.

Budtender cursus

De leukste cursussen zijn die waarin je tot budtender  wordt klaargestoomd, ofwel iemand die professioneel cannabis serveert in een dispensary of restaurant. Iedereen weet wel dat rode wijn goed samengaat met een steak en dat witte wijn en kip maatjes zijn. Maar welke cannabis past nou het beste bij welk voedsel of drankje? De Amerikanen hebben er zelfs een woord voor uitgevonden: weed-paring.

schermafbeelding-2016-09-19-om-10-48-12

Interpening, het begrijpen van terpenen

Voor kundig ‘wietparen’ is het volgens dit opleidingsinstituut noodzakelijk dat je de ‘complexiteiten van de cannabisplant beter begrijpt’. Speciaal daarvoor hebben ze zelf het woord ‘interpening’ verzonnen, ofwel ‘interpreting marijuana terpenes’, het verklaren van de terpenen.

Terpenoïden en terpenen zijn aromatische stoffen die in duizenden plantensoorten voorkomen en voor de verschillende geuren en smaken van cannabis verantwoordelijk zijn. We weten al jaren dat ze in cannabis zitten, maar pas onlangs is de kennis over hun mogelijk geneeskrachtige eigenschappen groter geworden.Terpenen zijn een belangrijk bestanddeel van de plantenhars en essentiële oliën die uit planten worden onttrokken.

Wietsommelier

Het achterliggende idee van het Trichome Institute is dat elke cannabis variëteit een unieke bloemstructuur en collectie terpenen heeft die zeer specifieke geuren en aroma’s produceert. Door te leren hoe je die verschillende geuren kan onderscheiden kunnen mensen ook uitvogelen welk effect welke strain heeft op de zintuigen wanneer je ze in edibles gebruikt. En ook met welk voedsel dit het beste gecombineerd kan worden en welke medicinale eigenschappen je daarmee eventueel benadrukt.

Eigenlijk kan je dus gewoon een cursus voor wietsommelier volgen. Dat kan ook online en kost je minimaal 199 dollar…

(advertenties)