(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Hij voorziet dat het later nog ‘focking warm’ op zolder wordt, maar toch wilde onze Claude Pouche er vóór de zomer nog een ronde uitpersen. Een laatste binnenkweek voor de zomer met Power Plant van Dutch Passion, en drie nieuwe wietsoorten. Power Plant heeft nostalgische waarde voor Claude maar hoe dat zit hoor je van hem zelf. Kweekverslag!

Hey hey, hier zijn we weer en ik ben om blij je te mogen verwelkomen bij een nagelnieuw indoor kweekverslag 😁 Het wordt de laatste kweekronde binnen voordat het echt te warm wordt daarvoor. Maar daarover straks wat meer. Als ik dit schrijf is het zondagochtend, en ik zit hier met een lekkere joint met hasj en een glaasje mango en nectarine sap 😁 En daar gaan we weer!

Power planten op 12/12

Omdat ik er nog wat plaats voor had, heb ik een tijdje geleden al wat Power Plant zaden van Dutch Passion laten ontkiemen. Deze waren deze week al op een grootte waarvan ik dacht, “ja nu kunnen ze eigenlijk ook wel in bloei worden gezet”. Oftewel de lichtcyclus mag op 12/12 zodat de planten bloei-hormonen gaan aanmaken.

Afgelopen woensdag heb ik het lichtschema dus ook omgegooid, en gaan we ongeveer 10 dagen wachten op de eerste tekens van de bloei. Pas als die er zijn beginnen we de effectieve bloeiperiode te tellen, omdat er dan ook pas sprake is van de effectieve bloei. Tot het zover is moeten de dames zich eerst nog een weekje voorbereiden tot ze voldoende bloei-hormonen hebben aangemaakt 😊

Power Plant

Power Plant

Power Plant

Power Plant

Drie nieuwe strains van Zamnesia hadden iets minder geluk. Daar moest ik mee wachten tot er een tent leeg was voor ik kon beginnen. Maar intussen staan deze ook al twee weekjes en heb ik er ook al een groeifilmpje van gemaakt 😁 De Mac 1 dames die groeien iets groter of de andere maar de andere dames (Alien OG en Skywalker OG) groeien ook mooi gelijk mee.

Mac 1, Alien OG en Skywalker OG

Mac 1, Alien OG en Skywalker OG

Focking warm!

Van de strains zal ik bij wijze van goede gewoonte later nog eens één voor één een wat uitgebreidere beschrijving maken. Dan checken we ook wat de voorouders zijn en wat ik van de soorten mag verwachten. Voorlopig gaan ze echt mooi in ieder geval. Ik denk dat ik ze nog een week of twee laat groeien, en dan mogen ze ook op 12/12.

Omdat de Serious Kush in de laatste ronde eigenlijk wat langer had mogen groeien en dus wat kleiner bleef, had ik deze keer besloten om de planten een deftige groeifase te geven. Dat kunnen ze wat groter worden maar dat betekent ook dat het hier redelijk warm zal worden 🙈🤣🤣 Maar goed dat weet ik, dus moet ik zeker niet alle weken gaan schrijven hoe focking warm het hier is…

Mac 1 met wat kleine sporen van trips…

De laatste ronde …vóór de zomer 😁

Het wordt dus krap misschien maar ik wilde er toch nog dringend een binnenrondje uit persen. Ondanks dat ik maar al te goed weet met welke problemen ik nog te kampen heb later 🙈🤣 Maar ja, het zij zo. Het is trouwens ook wel een speciale ronde voor mij door de Power Plant. Daar begon het kweken van de mooiste dametjes precies 20 jaar geleden mee namelijk. Om dat te vieren wilde ik die nog maar eens roken 😁

En nu we toch over jubileums en dergelijke bezig zijn 🙈🤣 Vorige week (op 4/20 om precies te zijn 😁) schrijf ik alweer een jaar op CNNBS! Op 20 april 2023 kwam mijn eerste artikel uit, en dat was voor de buitenwiet test. Zo is de bal een beetje aan het rollen geraakt en zijn we nu toch al een jaar verder 😊 Dus wil ik bij deze CNNBS nog eens bedanken voor de gelegenheid die ik hier krijg om wat te mogen schrijven.

Mijn dank gaat natuurlijk ook uit naar de zaadbanken waarvoor ik eens een stukje mocht schrijven. En dus ook de strains die ik mocht testen voor SeedStockers, Zamnesia en vooral en zeker Serious Seeds 😁 Dat was een echte eye opener voor mij 🙏 Dus héél erg bedankt daarvoor, en natuurlijk de lezers ook die misschien ook al een jaartje aan de overkant van het schermpje aan het meelezen zijn 😊👋👋 hallo 🤣🤣😁

Alien OG

Effe NIET dimmen

Ff serieus nu, terug naar het verslag 🙈🤣 Wat er dan ook nog bij komt is dat de Mars Hydro dimmer er al na anderhalve ronde de brui aan heeft gegeven 🙄🙈 Ik kan hem dus alleen maar aan en op 100% zetten. Als ik de stekker eruit trek en terug in het stopcontact steek kan ik dimmen, maar dan valt die ergens in de dag uit. Dit heb ik al een paar keer gehad maar op 100% blijft hij branden. Maar ja dat zie je zo al aankomen in juni op 100 procent onder het dak 🙈🤣🤣 Dat wordt een sauna maar ja…

Wat je ook zal zien is dat er bij de Power Plants op de achtergrond ook wat andere dames staan. Die waren eigenlijk voor buiten maar ik heb beslist om ze toch binnen te zetten. Het werden me net iets te veel planten buiten 🙈🤣 en we willen het nog altijd leuk te onderhouden houden, als je begrijpt wat ik bedoel. Daarom heb ik ze bij de Power Plants gezet. Later zal ik nog wel eens vermelden welke dat waren.

Skywalker OG

Tijm voor trips 🙈

En om af te sluiten hadden we van in het begin van de nieuwe ronde al trips zitten 🙈 Waarschijnlijk door potten van buiten naar binnen te brengen en ze niet genoeg gereinigd te hebben. Gelukkig was er iemand op Facebook zo vriendelijk om me een biologisch bestrijdingsmiddel tegen spint op te sturen. Dit middel is op basis van tijm en zo.

Na het middel twee weken gebruikt te hebben, heb ik de indruk dat er geen nieuwe sporen van trips meer bijkomen. De trips laten witte stipjes op het blad achter waar ze het sap uit de bladeren zuigen. Ook kun je zwarte puntjes zien en dat is tripsenpoep 🙈🤣 Dus heel hard bedankt Freerik Tinus 😊🙏

Zó, dit was het weer voor vandaag 😊 Geniet van de plaatjes en het filmpje van de dames. En tot volgende week waarin we hopelijk al wat meer bloeiverschijnselen zien bij de Power Plant dames 😁

Groene groet, Claude Pouche 🙏

(advertentie)