(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Vaste RollingStoned lezers weten dat wij van tijd tot tijd ook het Cannabis Strain Testing project volgen. De wietsoort die getest wordt is Cheese van Spliff Seeds. 17 Stuks onder een lekkere binnenzon van 1000 Watt, na bijna 10 weken kunnen we stellen dat er heel snel een oogstfeest aan zit te komen, eens kijken wat er geoogst gaat worden!

5

Aardig wat amberkleurige Cheese trichomen

Hallo lieve RollingStoned lezers en volgers van Cannabis Strain Testing Project, het is even geleden maar hier zijn we terug met wat bijna het laatste verslag is van de Cheese planten van Spliff Seeds. Er zijn inmiddels 9 weken en 5 dagen verstreken. De dames zijn een goeie 2 weken gespoeld en sommigen kunnen zelfs al geoogst worden.

6 Cheesjes zijn oogstklaar, de overige 12 laten we nog even staan. De 6 oogstrijpe dames hebben meer dan 20 procent amberkleurige trichomen, dat betekent dat de wiet goed en wel rijp is. In de laatste levensfase veranderen de harskliertjes (trichomen) namelijk van transparant naar wit naar amberkleurig. Wanneer de meeste van deze trichomen wit zijn en een klein deel amberkleurig is de wiet op haar best. Ik verwacht dat de 12 andere dames over een week ook wel rijp genoeg zullen zijn om te oogsten, binnenkort volgt dus nog een laatste update.

Het was een waar genot om deze wietsoort van Spliff Seeds te groeien en te mogen reviewen. Jammer genoeg heb ik kort na het vorige verslag panne gehad met de 1000 Watter en ben ik zodoende verder gegaan met een 660 Watt Dimlux. Desalniettemin vind ik dat het resultaat er mag zijn en gezien mag worden!

1

Het resultaat van deze Cheese testronde mag gezien worden

​De planten hebben allemaal mooie volle toppen en plakken van de hars. Ik heb zelfs bij meer dan de helft foxtails op de buds, een teken dat de meisjes hebben het hier echt wel naar hun zin hebben gehad. Foxtails zijn uitstulpingen van wiet op de toppen, ook wel tweede internode bloei genoemd.
De laatste dag hebben ze 24uur in de donker gestaan bij een lagere temperatuur, om de plant het gevoel te geven dat
de winter eraan komt (kouder en donkerder). Zodoende gaat de plant zich beschermen en meer hars aanmaken, wat natuurlijk alleen maar ten goede komt van het eindresultaat.

De eerste 6 planten zijn voor 75% geknipt en hangen ondersteboven te drogen bij een temperatuur van 12-13°C, met een raam op een kier, dat ervoor zorgt dat er voldoende frisse lucht binnen kan. Binnen drie dagen knip ik ze dan van de hoofdstam af en kunnen de zijtakken verder drogen op een het droogrek. Zoals jullie kunnen zien zijn het heel potente toppen. De geur is volledig goed ook, UK Cheese x Super Skunk, maar het is daadwerkelijk de Cheese die hier overheerst, wat een geur! Bij het trimmen heb ik per ongeluk een topje eraf geknipt. Deze buds zitten zo vol van de hars dat ik van amper 6 planten een mooi bolletje hasj kon draaien. De handschoenen en de schaar waren echt sticky-icky, leuk ;-)​

Zo beste Cheesefans, dat brengt me alweer bij het einde van dit voorlaatste verslag over de kaasjes. Wat volgt nog? Voor mij binnen een week nog eens 12 meisjes oogsten, knippen en drogen, voor jullie nog het lezen van één laatste verslag hier op RollingStoned, ik schat binnen twee of drie weekjes. Dat word een roken, ruiken, voelen en beoordelen met hopelijk mooie plaatjes van droge kaastoppen. Dank jullie voor het lezen en tot over een paar weekjes. Keep ‘m green!

Pothead Sativa

(advertenties)