(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

De Cheese ronde van het Cannabis Strain Testing project van Pothead Sativa is afgerond, de planten zijn na 11 weken geoogst, gedroogd en inmiddels ook al geproefd. Kijk mee naar het indrukwekkende eindresultaat! Mét rookverslag voor de strainhunters onder ons.

Hallo beste RollingStoned lezers, Cheese liefhebbers en volgers van mijn Cannabis Strain Testing Project! Het is alweer zover. Aan alles komt een eind, en dus is dit het allerlaatste verslag van de Spliff Seeds Cheese kweektest. Ik moet zeggen dat de Cheese me goed bevallen is. De soort was een zaligheid om te kweken, ik ben in de afgelopen tien weken niet één keer in de problemen geweest, en dat werkt uiteraard positief door in het eindresultaat.

Toen de planten 9 weken en 4 dagen oud waren zag ik bij de meeste exemplaren al amberkleurige trichomen, maar aangezien ik persoonlijk wel van een bankhangertje hou, liet ik ze lekker 11 volle weken staan. De toppen werden er alleen maar dikker van! Tegen het einde van week nummer 11 hadden alle dames ruim 30% amberkleurige trichomen, toen was het echt tijd voor de oogst. Ik heb deze ronde 0,7 gram per Watt gedraaid, wat zeker niet slecht is voor 18 planten verspreid onder 1 HPS met de breedstralende armatuur.

2016-04-04 01

De planten hingen de eerste drie dagen in hun geheel te drogen, met de kop naar beneden uiteraard. Ik trim ze meestal vast voor drie kwart, de suikerblaadjes bewaar ik in de vriezer om er later wat lekkers van te maken. ​Na een dag of drie deed ik de eerste ‘knaktest’ om te kijken hoe droog de wiet inmiddels al was. De knaktest houdt in dat je een van de stammen ombuigt om te kijken of ze buigt of knakt. Buigt ze, dan is je wiet nog te nat, knakt ze met een duidelijk hoorbare knak dan is de wiet droog genoeg. Tot mijn verbazing knakten de takken bij deze eerste knaktest al, maar in potten stoppen om te curen durfde ik nog niet. Ik heb de takken toen wel losgehaald van de hoofdstam en weer opgehangen om verder te laten drogen.

 

Cheese roken

Toen de Cheese eenmaal goed droog was heb ik ze in glazen potten gedaan om te laten curen, en daar zitten ze nog steeds in. Maar aangezien ik een kleine twee weken eerder al wat eerste planten kon oogsten, had ik nu ook al wat rookbare Cheese. De geur en de smaak was optimaal, dus klaar voor een eerste vuurdoop (lees: rooktest)!

De toppen zijn mooi hard en compact en hebben een duidelijk zichtbare laag trichomen. Ik kies een mooie top uit voor dit rookverslagje en draai er een joint van. Het is een zalig rokertje en nog niet eens halverwege de eerste joint voel ik me relaxed en trekt de pijn waar ik dagelijks mee worstel uit mijn spieren. Ik had volgens mij drie verschillende fenotypen en heb ze alledrie al kunnen roken. De UK Cheese werd voor deze soort namelijk met Super Skunk gekruist en in sommige toppen merk je daar inderdaad wel wat van terug. Ik vind dat niet erg, de Cheese smaak overheerst in iedere top en bovendien hou ik ook wel van wat afwisseling.

Bubble Hash!

En dan heb ik nog een leuke afsluiter ook, ik vermelde daarnet al dat ik de sugar leaves of in het Nederlands de suikerblaadjes van het knippen bewaard had om er wat lekkers meer te gaan maken. Dat deed ik dus ook maar meteen: ik maakte Bubble Hash of’ Ice Hasj genaamd, met resin van de kaasjes van Spliff Seeds. Ik ga jullie de bewerking hier niet vertellen, maar als je wil weten hoe je Ice Hasj maakt dan kun je dat op RollingStoned vast wel lezen. Ik deed het op de gewone manier zonder de zakken, maar wel met een filter dus ik heb drie batches uit de gietsels gehaald, wat resulteerde in 2,50 gram heerlijke en zware Cheese Bubble Hash.

En dat was het dan beste vrienden, ik vond het leuk om verslag te kunnen en mogen doen op RollingStoned en hoop dat jullie het ook leuk vonden!

Groene Groet, Pothead! (PSK)

(advertenties)