(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Het zat er natuurlijk aan te komen in de snel groeiende legale cannabisindustrie in de Verenigde Staten: een verzekering speciaal voor bedrijven in de wiethandel. De eer gaat naar Cannasure Insurance Services, dat op 1 februari met de wietverzekering begonnen is.

Medicinaal en recreatief

Het verzekeringsproduct van Cannasure covert zo’n beetje alles wat er te verzekeren valt voor zowel bedrijven en personeel in de medicinale als in de recreatieve wietsector. Dat is een business die razendsnel groeit en naar verwachting over een zeven jaar al goed is voor 1 miljoen banen en een omzet van meer dan 50 miljard dollar per jaar. Interessante handel dus ook voor verzekeraars.

Patrick McManamon, CEO van Cannasure Insurance Services is dan ook een blij man. ‘Wij zijn opgewonden om te kunnen melden dat we recent de ontwikkeling hebben afgerond van een cannabisprogramma dat alle types verzekering bestrijkt voor medische en recreatieve ondernemers. Onze polis wordt gedekt door Topa Insurance Group, een leidende vastgoed/ongevallen verzekeraar.’

Verzekering covert alle facetten

Het verzekeringsprogramma omvat een eigendommendekking, algemene aansprakelijkheid, productaansprakelijkheid en zelfs gewasaansprakelijkheid. Met hun unieke verzekeringsproduct zegt Cannasure primair de operationele industrie te willen ondersteunen: dispensaries, wiettelers, ver- en bewerkers van cannabis, aanverwante bedrijven, huurbazen en testlaboratoria.

McManamon: ‘De cannabisindustrie ontwikkelt zich met een ongekende snelheid en daardoor ook de specifieke risico’s van de branche en operationele eisen. Sinds we onze deuren in 2009 openden staat Cannasure samen met klanten in de loopgraven en we begrijpen hun business, uitdagingen, mogelijkheden en niet te vergeten reguleringseisen.’ En ze begrijpen in Amerika dus ook heel goed hoe je (legaal) geld kunt verdienen in en zeker ook aan de wietbizz.

Nederland had ‘Stuff Vrij’ in jaren 80

Overigens duikelt de Nederlandse site AM:web deze week een geinig feitje op over een soort van Nederlandse voorloper van een cananbisverzekering (waarvan wij nog nooit gehoord hadden maar dat kan komen omdat het zich 35 jaar geleden afspeelde): Stuff Vrij.

‘De Stichting Stuff Vrij verkocht een polis die softdrugsgebruikers bescherming bood tegen inbeslagname van hasj of marihuana door de politie. Dat initiatief uit 1982 was geen lang leven beschoren. Het ging om het verzekeren van een strafbaar feit en de stichting had zich niet aangemeld bij de toezichthouder’, aldus het platform voor de professional werkzaam in de financiële dienstverlening…

[openingsbeeld: Artist_R/Shutterstock]
(advertenties)