(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Het is lekker weer geweest en terwijl iedereen cannabis bevrijdingsdag aan het vieren was, genoten de wietplanten aan het buitenwietfront van hun eigen vrijheid onder de Nederlandse zomerzon. Kijken wat onze buitenwiet correspondent allemaal te vertellen heeft. 

Hallo wietvrienden! Als ik dit tik, staan mijn vijf wietplanten buiten in een lichte motregen. Maar het is de afgelopen week goed weer geweest en dat zit er ook weer aan te komen. Helemaal goed voor een buitenwiet kweker dus!

Autoflowers

Autoflowers zijn te gek! Zeker voor buiten kan ik iedereen aanraden om autoflowers te kweken. Het is geweldig om al zo vroeg toppen te zien en elke dag een klein cadeautje om de topvorderingen te zien als je thuiskomt. Mijn Skunk #1 autoflower is het verste van alle planten, de toppen beginnen al goed dicht te groeien. De geur van de Skunk #1 is ook echt skunky, een goed stinkende aarde-achtige wietgeur. Heel anders als de geur van de White Diesel Haze, die veel zoeter ruikt. De laatstgenoemde plant, eveneens een autoflower, laat trouwens ook al de nodige trichomen zien.

De voeding uit de Batmix is nu al een tijdje op, daar kan een plant zo’n zes weken mee voort. Dus geef ik ze met elke waterbeurt een bloeivoeding mee en een beetje bloeistimulator. Met een EC waarde van rond de 2 en de pH op 6.0 uiteraard, en dat gaat prima, de dames drinken het gulzig op en zijn mooi donkergroen.

Volle grond planten

Achter in de tuin staan twee planten van Dutch Passion in de volle grond. Lezers die mijn buitenwiet planten wekelijks volgen weten dat ik deze twee dames scrog, en dat ik wat last had van slakken. Vorige week heb ik daarom een bakje bier ingegraven. Slakken komen op de geur van het bier af en verdrinken zichzelf erin. Ik heb er alleen maar twee slakken mee kunnen vangen jammer genoeg.

De scrog gaat lekker, vooral van de Passion #1, die ontwikkeld zich echt heel mooi. Ik kan me helemaal voorstellen hoe het scrogrek straks vol komt te zitten met dikke toppen, en hoop het natuurlijk ook heel hard. Ook deze planten krijgen steeds voeding. Meestal maak ik een mengsel voor de autoflowers die ik van onderaf bewater, wat er overblijft gaat naar de volle grond dames. Dit betekend dat ze nu al bloeivoeding en bloeistimulator krijgen. Ik hoop dat het ze aanspoort om lekker vroeg in bloei te gaan. Uiteraard doen ze dat nog niet. Buiten kan een wietplant veel uit de grond halen en het is dan ook geen ramp om af en toe bloeivoeding te geven aan een volle grond plant in de groeifase. Uiteraard krijgen ze ook hun eigen groeivoeding. Alles wat te veel is spoelt vanzelf weg of wordt opgenomen door de andere ‘gewone’ planten in de tuin.

Early Skunk

De Early Skunk plant blijft nog altijd achterlopen en waar de twee autoflowers het water van een drinkbeurt binnen twee dagen op hebben, lijkt het wel of de Early Skunk helemaal niets drinkt! De pot is eigenlijk altijd een stuk zwaarder dan die van de autoflowers. Ik heb het vermoeden dat de Early Skunk te natte voeten heeft en geef haar ook geen water zolang de pot nog zo zwaar is, maar de pot blijft te zwaar naar mijn idee. Onder aan de stam, net boven het medium van deze wietplant, is een rare bobbel ontstaan. Ik heb gelezen dat dat een omleiding is. De plant zoekt een weg om toch voeding en water op te kunnen nemen.

Het blad van de Early Skunk ziet er op zich mooi donkergroen uit en zijn flink van formaat, maar staan wel vaak naar beneden gericht, wat ook een teken is van te veel water. Door dit alles verwacht ik van deze Early Skunk geen topoogst, het is jammer maar we gaan het zien. Ik hoop het natuurlijk wel, maar een plant die steeds achterloopt, zal ook bij de oogst meestal achterblijven. Op zich is het niet zo erg want het geeft me de kans om het gevolg van een achterstand en te natte voeten te laten zien.

Tot volgende week, groeten vanaf het buitenwietfront!

 

(advertentie)