(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Bij buitenwiet-correspondent Thomas is de bloeifase eindelijk aangebroken en wordt het tijd om te lollypoppen. Om zijn planten van extra organische voeding in deze fase te voorzien houdt hij er een heuse wormenboerderij op na. Kijken hoe zijn dames erbij staan!

Beste growers, blowers en andere lezers, het is weer zover! Er zijn 2 weken gepasseerd en wat gaat het snel voorbij deze zomer. Nu het einde van de warmste zomermaanden stilletjes aan in zicht begint te komen, ontluikt er van alles aan het buitenwietfront. Zoals voorspeld zijn alle drie de planten eindelijk begonnen met bloeien. En dus is er weer een hele hoop werk aan de spreekwoordelijke winkel.

Nu dat de dames beginnen met het aanmaken van toppen is het tijd om nog eens goed wat te snoeien. Alhoewel, snoeien is misschien wat teveel gezegd: tijd om takjes en andere stukken die amper zonlicht krijgen te verwijderen en verder te lollypoppen.

De wormenmest die mijn wormpjes hebben gemaakt zijn ondertussen verzameld, gedroogd en verstrooid onder de planten zodat ze tijdens de bloeiperiode alvast geen voeding tekort zullen komen. Later zal ik met de rest van de wormencompost bewateren en bladvoeding geven. Eens kijken wat het harde werk tot nu toe al heeft opgeleverd.

Early skunk

Early skunk

Deze pittige dame is tijdens haar laatste groeispurt best nog wat gegroeid, wat ook nodig was. Doordat ik haar heb laten gaan, had ik nog wel het nodige werk aan haar te doen. Zeer veel kleine onderliggende takjes en een hoop knipwerk dus, maar na een goed half uurtje zorgvuldig te selecteren ben ik tot een mooi eindresultaat gekomen. Zo heb ik alle takken van onder naar boven kaalgestript en enkel de bovenste vertakkingen laten staan. Hierdoor gaat alle energie naar de bovenste en dikste toppen. Deze dame is nu volledig klaar om al haar energie in de topontwikkeling te steken. Ze is nog steeds de kleinste van de drie, maar ik heb er een goed oog op!

Frisian Dew

Frissian Dew

Een reusachtige dame is nog groter geworden! Niet aleen in de hoogte maar ook in de breedte. Ik heb zelfs een beetje problemen om haar goed op foto te krijgen, zo groot is ze al. Ze is uitgegroeid tot maar liefst 2,3 meter hoog en goede 2,1 meter breed. Doordat ze zo groot is neemt ze jammer genoeg later op de avond wel wat zonlicht weg van de Early Skunk waardoor deze vermoedelijk dus wat kleiner is gebleven. Ook bij deze dame heb ik nog goed wat gesnoeid en gelollypopt, waardoor we hopelijk dikkere toppen krijgen. Aangezien deze plant het meeste directe aantal zonlichturen heeft, hoop ik bij deze op een monsteroogst! Nu nog hopen dat de nazomer lekker zonnig en warm wordt, wat in België jammer genoeg niet altijd het geval is.

Durban Poison

Ook deze prachtplant moet zeker niet onderdoen voor de rest! Ik had in het begin een beetje schrik dat deze (omdat het 100% sativa is ) enorm de hoogte in ging groeien maar door een goed begeleide scrog heb ik de hoogtegroei kunnen omzetten in breedegroei en dat zie je ! Deze dame is zeker en vast de breedste van de drie en pakt ondertussen een goede 2 m² van mijn tuintje in! Ook bij deze dame heb ik nog wat extra snoeiwerk verricht en ben ik verder aan het lollypoppen geweest. Ook de grond eronder heb ik bijgemest met de wormenmest. Later zal ik van deze wormcasting ook aftreksels maken waarmee ik bladvoeding en water zal geven aan mijn planten.

wormcastings

Pure wormenmest van eigen makelij, de planten zijn er gek op!

Stekken

De stekken staan er echter slechter bij. Doordat deze eigelijk telaat zijn genomen. Hierdoor hebben ze niet echt veel tijd meer gehad om te groeien. Ook deze beginnen, met het korte van de dagen, in bloei te schieten Volgend jaar beter dus… Toch heb ik er even een fotootje van bijgestoken zodat jullie toch een idee hebben. Met wat geluk ga ik hier toch net genoeg uit oogsten voor een cake of iets dergelijks van te maken 😉

Er is op het vlak van stekken wel een beetje goed nieuws. De eerste stekken die ik genomen had, hebben het allemaal niet overleefd omdat ik te veel weg van huis was, behalve een Early Skunk stek. Deze heb ik aan een vriend gegeven die niet de plaats had om grote planten te zetten. Nu, een paar maanden later, staat ze er best mooi bij en net zoals de andere Early skunk begint ook deze te bloeien. Het is echter nog even wachten op een mooie foto van deze dame. Meer over deze ‘survivor’ binnen 2 weekjes. Hopelijk met nog meer goed nieuws dan. Tot gauw!

Thomas

(advertenties)