(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Met Spoetnik 1 – de Russische kunstmaan uit 1957 en eerste satelliet die in een baan om de aarde werd gebracht – begon het tijdperk van de ruimtevaart. Bijna net zo’n legendarische creatie van mensenhanden is de wietsoort Spoetnik #1. Een geweldige leverancier van hasj aan de Amsterdamse coffeeshops en een ijzersterke indica, zo maken ze ze niet meer, of toch wel?

Spoetnik #1 is een zeer veelzijdige en resistente plant waarvan duizenden coffeeshopbezoekers over de jaren waarschijnlijk de hasj hebben mogen proeven. De soort staat namelijk bekend om zijn heerlijke trichomen en maakt een geweldige hasj. Twee redenen voor haar status als hasj-hofleverancier van de Amsterdamse coffeeshops, zijn waarschijnlijk haar Afghaanse en Nederlandse genen. Spoetnik #1 is namelijk een kruising tussen Afghaanse en oud Hollandse wietsoorten.

Paradise Seeds heeft de coffeeshopklassieker genomen als basis voor hun eigen versie waarbij ze de reeds aanwezige kwaliteiten zoals een geweldige resistentie tegen schimmels, de korte bloeifase en de dikke laag broze trichomen verder heeft doorontwikkeld. Dit zorgt voor toppen ‘zo hard als meteoren’ en ‘trichomen die cola’s (toppen, red.) doen oplichten als de melkweg’.

 

spoetnikSpoetnik #1 is een heerlijke plant voor kwekers met een mooi zeefraam want de dikke trichomenlaag zorgt voor een geweldige opbrengst bij het maken van kief of hasj. De groeikracht en stressbestendigheid maakt Spoetnik geliefd bij alle soorten kwekers. Buiten zorgt haar snelle bloei en bestendigheid voor mooie resultaten, zelfs in noordelijk gelegen landen zoals Canada, Duitsland, Groot-Brittannië, Tsjechië én natuurlijk Nederland en België. Binnen laat de plant zich gemakkelijk trainen en staat ze keer op keer klaar voor een nieuwe missie met een geslaagde landing.

De plant gaat rustig van start maar compenseert dat later ruimschoots met een groeispurt waarbij mooie zijtakken worden aangemaakt om plaats te bieden aan de compacte harde indicatoppen. Spoetnik #1 heeft een zoete druivensmaak met aardse ondertonen. Hoewel de soort voor 90% uit indicagenen bestaat geeft haar ontspannen high ook een opwekkend meditatief gevoel mee. Een mooie soort om de wereld vanaf een satellietlengte-afstand mee in gedachten te vangen en een goede pijnbestrijder tegelijk.

  • Soort: indica dominante (90%) hybride
  • Genotype: Afghaan, NL-genetica
  • Bloeitijd: 50 tot 55 dagen, buiten in oktober klaar
  • Geslacht: gefeminiseerd
  • Effect: heldere ontspanning
  • Smaak: zoet, druiven, aards, metaal
  • Zadenbedrijf: Paradise Seeds
(advertenties)