(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Hou je van Thaise wiet? Niet van die goedkope geïmporteerde, maar suikerzoete en lang gerekte toppen met aroma’s van chocolade, koffie en mandarijnen waarvan je een stevige energieboost krijgt? Ja, zet je kweektent dan maar vol met Royal Thai, een heerlijke productieve kruising tussen Early Thai en Skunk #1.

Thaise wiet is geweldig, alleen moet je het dan wel zelf kweken. Geïmporteerde Thaiwiet bevat namelijk nogal veel takken, bladeren en zaden. Met de Thaise sativa’s zelf is echter niets mis, Thaise wiet wordt vaak beschreven als zoet met aroma’s van chocolade, mint, koffie en citrusfruit. Klinkt goed hè, alleen kunnen pure Thaise soorten een crime zijn om binnen te kweken. Ze hebben een ellenlange bloeifase en strekken behoorlijk.

Early Thai x Skunk #1

Vandaar ook dat Spliff Seeds een snelle Early Thai heeft genomen om hun Royal Thai mee te maken. Om de Thai nog wat sneller en productiever te maken, werd een vrouwelijke Early Thai gekruist met een immer betrouwbare Skunk #1 vader.

Royal Thai bestaat ondanks de kruising nog altijd voor 80% uit sativa genen, en heeft haar onmiskenbare exotische smaak behouden, maar is mooi wel in 11 tot 12 weken af te bloeien. Ze strekt wat meer dan een typische indica maar het THC percentage en opbrengst is door de inmenging van Skunk aanzienlijk toegenomen. Royal Thai produceert een grote oogst en haar toppen zijn bedekt met een gulle laag trichomen.

3 Fenotypen

Spliffs Royal Thai koop je als reguliere zaden. Ze zijn dus niet gefeminiseerd, en aangezien er drie verschillende fenotypen bekend zijn, is het een uitstekende kandidaat om een mooie moederplant van te maken. De drie fenotypen verschillen vooral in (top)structuur en bloeifase; het eerste fenotype heeft typische sativa toppen en strekt het meeste. De tweede heeft duidelijk meer invloed van de Skunk vader en maakt compactere toppen met de penetrante geur van haar Skunk vader. Het derde en laatste fenotype neemt wat langer de tijd om af te bloeien maar heeft wel die typische chocoladesmaak waarvoor Thaise wiet bekend en geliefd is.

Korte groeifase, 24 uur licht

Om Royal Thai niet al te hoog te laten worden, raadt Spliff een korte groeifase onder 24 uur licht aan. Het valt ook aan te raden om in de groeifase een speciale groeilamp zoals een metaal halide of een led met groeistand te gebruiken. Rood bloeilicht zoals dat van een HPS lamp of een led kweeklamp op de bloeistand stimuleert het strekken namelijk, en dat doet deze soort van zichzelf al meer dan genoeg.

De ietwat lange bloeifase is het wachten meer dan waard, Royal Thai smaakt sensationeel zoet en geeft je een heerlijke psychoactieve en vooral actieve high. Ze is de ideale wietsoort om overdag te roken. De smaak is zeer bijzonder, vooral wanneer het je Thaiwiet-ontmaagding betreft.

  • Soort: sativa dominante (80% sativa) hybride
  • Genotype: Early Thai, Skunk #1
  • Geslacht: regulier
  • Bloeifase: 11 tot 12 weken
  • Smaak: chocola, mandarijnen, citrus, zoet
  • Effect: activerende psychoactieve high, ideaal voor overdag
  • Zadenbedrijf: Spliff Seeds

 

Wat vind jij?
Leuk
Leuk Love Haha Wow Huilen Boos
(advertenties)