(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Chemdawg van Humboldt Seed Org. is een belangrijke wietsoort geweest voor de ontwikkeling van moderne genetica. Ze is voor 60% indica en 40 procent sativa en komt voort uit een originele Chem 91 kloon afkomstig van een kweker aan de oostkust van Amerika. General Fry Eye kweekte, rookte en recenseerde deze uiterst potente wietsoort voor ons.

Geschiedenis van Chemdawg

Je kunt geen review over Chemdawg schrijven zonder iets over de geschiedenis van de soort te vertellen. Dat is namelijk een bijzonder verhaal; de originele Chem 91 kloon is namelijk afkomstig uit een zak wiet die de kweker kocht op de parkeerplaats van een Gratefull Dead concert in 1991 in Indiana. Het verhaal vertelt dat de kweker die tegenwoordig bekend staat als Chemdog een zak wiet kocht van een soort die Dog Bud genoemd werd.

De soort werd Dog Bud genoemd omdat de wiet zo potent was dat je ervan zou omrollen als een hond. Natuurlijk was dit een lichtelijk overdreven marketingverhaal, maar potent, dat was Dog Bud zeker! In de betreffende zak wiet vond de kweker 13 zaden. Hij besloot een aantal van de zaden op te kweken, welke uiteindelijk de basis zouden worden van alle Chem wietsoorten, OG Kush soorten en zelfs alle Diesel soorten. Niet slecht voor een paar zaadjes onderin een zak met wiet als je het mij vraagt!

Medicinaal

Voor ik verder ga eerst wat over de medicinale kwaliteiten van Chemdawg. Want op medicinaal gebied is dit echt een fenomenaal plantje. Ze verlicht stress als geen ander, verlicht zelfs de ergste pijn en laat de slechtste slapers weer knorren als een pasgeboren varkentje. Ze stimuleert de eetlust en bestrijdt neerslachtige en zelfs depressieve gevoelens. Let echter wel op de dosering want Chemdawg is ontzettend potent! Beginners hebben aan een enkele haal genoeg om de effecten te voelen. Mensen met angsten of paranoia gevoelens kunnen Chemdawg ook beter links laten liggen. De soort kan angsten versterken en je een beetje paranoïde of overweldigd laten voelen door haar extreem hoge THC percentage van 24 procent en lage CBD gehalte.

Veel kwekers hebben hun Chemdawg laten testen om erachter te komen dat die dikwijls zelfs ver boven de 24 procent uitkwam. Op de website van testlaboratorium Steephill is het volgende cannabinoïden- en terpenenprofiel van Chemdawg te lezen: CBD: 0,1 – CBN: 0,05 – CBG: 0,06 – HCV: 0,05 – CBC: 0,08 – d-Limonene: 0,3 tot 0,6 – Linalool: 0,01 – Alpenine: 0,6.

Effect

Na een smakelijk Chemdawg jointje slaat het effect snel en hard in. Het is zeer kalmerend en je voelt het vrijwel direct aan je ogen, echt een zeer krachtige en lang aanhoudende body stone zoals ze dat noemen. De pijn verlichtende en spier ontspannende eigenschappen van deze soort zijn enorm! Ik lijd zelf aan rugpijn en wanneer ik daar veel last van heb maar toch werk moet verzetten zorgt Chemdawg ervoor dat mijn spieren weer ontspannen en de pijn verzacht tot een niveau waarbij ik weer kan functioneren. Het verbetert ook meteen mijn humeur en geeft energie. Omdat de wiet zo potent is hoef ik niet urenlang te roken, een korte sessie met mijn verdamper en twintig minuten later kan ik er weer tegenaan.

Zelfs fysieke taken zoals verhuizen of iets dergelijks zijn zonder pijnklachten weer te doen. Zolang je geen auto hoeft te rijden of zware machines hoeft te bedienen kun je het aan. Ik zeg dat expres want naast het pijnstillende effect maakt Chemdawg je ook zwaar stoned.

Smaak

Als je Chemdawg rookt proef je fruitige citrussmaken en een duidelijke Diesel invloed, al is dat natuurlijk eigenlijk andersom en heeft Diesel haar smaak juist aan Chemdawg te danken. Ook proef je aroma’s van naaldbomen. De rook is dik en indringend en bij het vermalen van een topje ruik je vooral de zoete harsige fruitgeur en een dikke vettige ondertoon. Een klein topje heeft zo’n sterke geur dat ze je hele huis naar de wiet doet ruiken. Stop het maar afgesloten in een pot als je dat niet wil.

Chemdawg is een geweldige strain om voor het slapen gaan te roken. Ik rook de legendarische soort alleen overdag als ik echt niet meer tegen de pijn kan.

Chemdawg kweken

In de kweektent merk je snel dat Chemdawg floreert in een wat droger klimaat, al is ze sterk genoeg om ook een hoge luchtvochtigheid wel te weerstaan. De bloeitijd is 9 tot 10 weken en de opbrengsten gemiddeld tot goed. Wanneer je haar aan het einde van de bloeifase met schoon water spoelt, zie je dat ze vrijwel direct vergeelt, de plant gaat desperaat op zoek naar voeding en aangezien ze dat niet krijgt trekt ze haar schutbladeren snel leeg. Prachtige gele en paarse bladeren zijn het gevolg, altijd een teken van een potente wietsoort.

Ik kweekte 5 Chemdawg planten en hield ze 6 weken in de groeifase voor ik overging tot de bloei. Ze groeiden snel en reageerden gewillig op kleine aanpassingen in het voedingsregime en het klimaat. Ze vroegen gedurende de gehele kweek geen speciale aandacht en roken lekker fruitig met een indringend citrus en diesel aroma. Van de vijf planten oogstte ik uiteindelijk 255 gram hele sterke medicinale wiet. Compacte harde buds.

Ik voerde de planten Bio Bizz organische plantenvoeding wat voor een lekkere smaak zorgt en gemakkelijk te gebruiken is. Ik gebruik ook wel Bio Nova organische voeding. Dat is iets technischer en misschien ingewikkelder om mee te werken dan de voeding van Bio Bizz, maar dat levert me meestal wel zo’n 15 gram per plant meer op.

Als je graag geweldige wiet rookt of aan zware pijnklachten lijdt, dan is Chemdawg van Humbodt echt een geweldige aanrader. Humboldt heeft echt een goede fascinerende plant afgeleverd met Chemdawg wat mij betreft. Als je concentraten maakt: die worden absoluut vuurwerk met deze wiet.

  • Soort: indica dominante (60%) hybride
  • genotype: Chem 91
  • Bloeitijd: 9 tot 10 weken
  • Geslacht: gefeminiseerd
  • Smaak: citrus, diesel, naaldbomen
  • Effect: zeer potent, pijnstillend, goed tegen slapeloosheid
  • Zadenbedrijf: Humboldt Seed Org.
  • Verkrijgbaar bij: AmsterdamSeedCenter.com
[Tekst en foto’s: General Fry Eye]
(advertentie)