(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Afgooey is zo’n typische Amerikaanse wietsoort waarvan je in Europa vooral veel geweldige verhalen hoort en de mooiste plaatjes ziet, maar die je dus nooit kunt proeven, omdat de plant zelf alleen als stek te verkrijgen is. Maar nu zijn er dus ook Afgooey zaden, anders zouden we je er ook niet lekker mee maken.

De soort is waarschijnlijk een F1 kruising die ergens in Noord-Californië is gemaakt en die geweldig goed heeft uitgepakt en daar ook heel slim in de markt gezet is. Haar ouders zijn een Afghaanse indica en een tropische Maui Haze maar Afgooey heeft toch meer met haar indica roots. Zo heeft ze een hele sterke smaak en geeft ze een krachtig effect op het lichaam. Het THC-gehalte is absurd hoog en de plant stinkt (positief bedoeld) als geen ander.

afgooeyOm zaden van de clone-only soort te verkrijgen hebben de mannen van Strain Hunters de originele plant weten te bemachtigen. Ze hebben de plant behandeld zodat ze mannelijke bloemen met stuifmeel aanmaakte en dit gebruikt om zichzelf weer mee te bevruchten. De zaden zijn dus gefeminiseerde S1-kopietjes van de kloon.

Afgooey is een korte en sterke plant met een bossige structuur en een uitbundige groei. Bladeren hebben brede overlappende indica-bladvingers en zijn donkergoen van kleur. De korte internodes zorgen voor compacte struikjes die zeer geschikt zijn voor een sea of green, of om mee te scroggen. Afgooey is een echte productieve plant en kan veel voeding verwerken in alle soorten mediums. Toppen zijn compact en dichtbegroeid en hebben bovengemiddeld grote calyxen (zaadhulsen). In de bloeifase zal de plant ontzettend sterk ruiken door de dikke laag THC, afgooey is dan ook bij uitstek geschikt om hasj of concentraten te maken (vandaar de naam gooey, dat is een plakkerige substantie).

Het effect van Afgooey is des indica’s, dus heel stoned maar wel met een opgewekt randje dat ook je hoofd op hol doet slaan. Slaat snel in en houdt lang aan. De smaak doet je aan ouderwetse Afghaanse wiet denken, maar is door de haze-invloed ook lekker fruitig. Een natuurlijke wietsmaak met een veel zoetere en exotische nasmaak waarin je sinaasappel, citroen en exotische fruitsmaken kunt ontdekken.

 

  • Soort: indica dominante (70%) S1 hybride
  • Genotype: (Afghaanse indica x Maui Haze) x (Afghaanse indica x Maui Haze)
  • Zadenbedrijf: Strain Hunters
  • Geslacht: gefeminiseerd
  • Bloeifase: 8 tot 9 weken
  • THC: zeer hoog
  • CBD: laag
  • Verkrijgbaar bij: Amsterdam Seed Center
(advertenties)