(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Maak kennis met Roger Boyd, Brit van geboorte en fitness fanaat. Om voor altijd een einde te maken aan de mythe dat blowers lui zijn, besloot hij rond de wereld te gaan fietsen, en ondertussen ook mooi in elk land stoned/high te worden met de vaporizer. Het resulteert in een fantastisch avontuur van ruim 30.000 ‘verdampte kilometers’, nu al 2 jaar lang!

Stoned op de bike

Super(stoner)man Roger Boyd is 37 jaar oud en komt uit Bristol. Inmiddels heeft zijn geestverruimende  fietstocht hem al in Europa, India, Nepal, Australië en Nieuw-Zeeland gebracht. Hij zegt: ‘Veel van mijn vrienden gaan trouwen en zich settelen, ik denk dat zij wel wat jaloers zijn op mijn trips. Ik ontmoet een hoop mensen onderweg en word high met verschillende mensen over de wereld.’

Inderdaad, dat is bepaald niet verkeerd te noemen. En het is indrukwekkend ook als je weet dat de Brit er inmiddels al meer dan dertigduizend fietskilometers op heeft zitten. Hoe hij het doet? ‘Ik heb er altijd van gehouden om er op mijn bike op uit te trekken terwijl ik stoned was.’

Geen joints roken maar vaporizen

Roger heeft het roken van (tabaks)joints er al lang geleden aangegeven, in plaats daarvan houdt hij het bij het vaporizen. Inderdaad een stuk gezonder, omdat je immers niets rookt/verbrandt en zo troep je longen in slingert maar enkel de wiet optimaal verhit en zo uitsluitend de plezierige en gezonde cannabinoïden en terpenen uit cannabis consumeert.

Roger rookte op zijn 18e voor het eerst wiet, maar 5 jaar geleden switchte hij naar de verdamper, nadat hij voelde dat zijn longen niet langer erg gezond waren. Volgens hem voelde hij binnen drie maanden nadat ie het roken eraan gaf een ‘enorm verschil’.

Bijna 200 kilometer per dag – stoned!

Iedere dag begint onze fietsende fitnessliefhebber met een warm-up van 32 kilometer. Daarna gaat Roger aan de vaporizer en fietst hij nog eens 160 kilometertjes weg. ‘Het idee om rond de wereld te gaan fietsen kwam op een avond spontaan in me op, maar op internet vond ik niet veel over verdampen en sporten’, vertelt de wielerheld tegen de Engelse media.

‘Er is een negatieve perceptie over mensen die cannabis gebruiken, vergeleken met hen die alcohol nuttigen… maar drank is veel schadelijker – er zit een scheve balans hier. Ik ben volkomen helder en veilig als ik fiets, de cannabis helpt me gewoon om de kilometers op te vreten.’

Alle etappes van zijn bijzondere fietstocht worden door Roger kort samengevat op zijn YouTube kanaal Healthy Stoner

Gezond dieet en goed trainen

Vanzelfsprekend komen al die duizenden fietskilometers Roger niet alleen maar aanwaaien omdat ie ’s ochtends een vaporizer vult met wiet. Zo simpel is het leven nou ook weer net niet. De Brit houdt er sowieso een gezond dieet op na en in de winter bezoekt hij de gym en beult hij zichzelf regelmatig af tijdens een klasje spinnen.

Wat zijn de fietsplannen nu Roger al in Azië, Australië en Europa is geweest- avonturen die je trouwens kunt volgen op zijn website The Healthy Stoner.  Merendeels filmt Roger zijn ontmoetingen en fietstochtjes, je kan ze HIER volgen op zijn YouTube-kanaal.

Welnu, een trip van Zuid- naar Noord-Amerika lijkt hem wel een droomreis, ofwel: de Pan-American HIGH-way tour. Roger schat er 18 tot 20 maanden voor nodig te hebben. Geen probleem, want hij stelt het zelf al:

‘There are no limits to my daily amounts though – of weed or distance’

(advertentie)