(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Wasbeertjes zijn hartstikke leuke diertjes en blijkbaar zo leuk dat sommige Amerikanen graag zo’n raccoon als huisdier willen houden. Dat kan natuurlijk, maar dan moet je niet verbaasd opkijken als het beest jouw of iemand anders zijn wietvoorraad op schrokt…

Met de wasbeer naar de brandweer

Over naar de Amerikaanse staat Indiana, waar cannabis overigens nog in al haar verschijningsvormen – medicinaal en recreatief – illegaal is. Afgelopen vrijdag wordt de rust in brandweerkazerne ‘Station 82′ in Wayne Township bruut verstoord doordat iemand maar op de deurbel blijft drukken.

Het blijkt een wasbeer te zijn. Nou ja, een wasbeer in de armen van zijn baasje dan toch – en compleet van de lieve harige pootjes gerukt, zo om 2 uur ’s nachts. Wat the fok is gebeurd?!

De vrouw met haar spaced-out wasbeertje was naar de brandweerkazerne gekomen omdat ze bang was dat dit exemplaar van iets had gesnoept dat in de categorie DRUGS valt, maar welke? Normaal zijn wasbeertjes prima in staat om zich overal en nergens aan te passen en dat lukt ze dan ook uitstekend in stedelijke gebieden. Als een wat meer vervelend karaktertrekje van de knaagdieren kunnen we vermelden dat ze graag in de vuilnis scharrelen en wroeten op zoek naar iets te vreten.

Geen meth maar wiet

Hoe dan ook, duidelijk was deze vrijdagnacht dat deze wasbeer zeker iets gegeten had dat ‘m zwaar op het maagje viel, want het beest werd later als ‘erg lethargisch’ neergezet in het officiële rapport. Het gedrag werd door zijn bazin trouwens als ‘afwijkend’ beoordeeld, maar dat kan dus gerust hetzelfde betekenen hier.

En verder niets dan lol dus, zeker toen langzamerhand duidelijk werd dat de wasbeer geen meth of heroïne had gesnoept. Via de telefoon probeerde men het diertje terug op aarde te krijgen, en dat is te mooi om niet te laten horen:

Eind goed al goed

Gelukkig hoeven de brandweermannen niet naar de opiaten-mediciatie te grijpen. Door slim na  te denken en dingen af te strepen – gezien de symptomen van de wasbeer – komen ze tot de conclusie dat de deugniet wiet op heeft. En daarbij hebben ze maar één advies voor het licht overspannen bazinnetje: ga naar huis en slaap het eruit.

Maar natuurlijk kan zo’n avontuur niet voorbijgaan zonder nog even de sociale media op te gaan:

(advertenties)