(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Altijd lachen daar in Brabant, de wietschuur van Europa. Hadden we vlak voor de carnaval nog een CDA-politcus die flink in de drugs zat, nu is een eerzame varkensboer uit Haaren de pineut. Tenminste, dat wil hij ons doen geloven. Met hilarisch (*ahum) filmpje erbij van het Brabants Dagblad bovendien.

Verhuren van boerenschuren

In het zuiden van het land hebben de boeren het moeilijk en niet in het minst de varkensfokkers. Die zitten bijna letterlijk tot hun nek in de stront, dus dan is het verhuren van een loods, schuur of stal aan iemand die daar een leuk bedrag voor op de boerentafel legt mooi meegenomen. Zo dacht de varkensfokker aan de Belversestraat in het Brabantse Haaren er ook over, zeker omdat de aardige huurder ook nog eens een bekende van hem was.

Wietdrogerij in lege stal

Maar ach wee en oh jee, vorige donderdag stond er ineens politie op het erf. Die waren niet op zoek naar een gevalletje dierenmishandeling of illegaal gedumpte stront maar naar wiet!

Wat ze ook aantroffen in het ‘leegstaande’ varkenshok dat de boer had verhuurd. Wat heet, tussen de oude opgedroogde varkensshit was een ‘complete drogerij’ ingericht en er lag 15 kilo wiet in de stal. Hetgeen bij de stomverbaasde boer de volgende originele reactie opwekte: ‘Woest en verrekes verbaasd, ik wist hier helemaal niks van!’

Vreemd vlees in de kuip

Bij hoog en laag beweert de varkensfokker dat zijn naam Haas is in deze zaak. Want hij had zelf de sleutel ook nog en twee weken daarvoor was er niets aan het handje geweest. We zullen de beste kerel maar geloven. Want zoals ie het zelf zegt weet je nooit wat voor vlees je in de kuip hebt met een huurder, zelfs niet als je hem kent: ‘Maar dat weet je nooit. Dat kun je aan de buitenkant niet zien hé.’

Sluiten we dit stinkende zaakje maar af met een schitterende video – inclusief sfeervolle achtergrond pianomuziekje – van het Brabants Dagblad, want als je daar geen beter humeur van krijgt gaat het vandaag ook niet meer lukken:

[illustratie: Lukas Divacky/Shutterstock]
(advertenties)