(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Zangeres Melissa Etheridge is openlijk pleitbezorger van (medicinale) cannabis. De 55-jarige Grammy winnaar brengt zelfs een eigen cannabiswijn op de markt en vertelt in de Yahoo-documentaire ‘Weed & the American Family’ hoe wiet haar leven redde. En hoe cannabis dagelijks een rol speelt in haar gezinsleven!

Borstkanker

Melissa Etheridge kreeg in 2004 de diagnose borstkanker en in de jaren die volgden onderging ze een (gedeeltelijke) borstamputatie en vijf rondes van bestraling en chemotherapie. Dankzij haar vriend en collega-zanger David Crosby ontdekte ze medicinale cannabis en sindsdien zweert de zangeres hierbij, niet alleen vanwege de medicinale effecten overigens. Ze blowt al recreatief sinds haar 21ste namelijk.

Internetgigant Yahoo interviewde de Amerikaanse voor de documentaire ‘Weed & the American Family‘. Daarin pleit Melissa Etheridge op een prachtige, respectvolle wijze voor cannabis als vast onderdeel van het dagelijkse leven.

Cannabis veranderde Melissa’s leven

Dankzij vriend Crosby weigerde ze diverse keren de steroïden die artsen haar voor haar door de kanker veroorzaakte pijn wilden voorschrijven, vertelt ze. ‘Ik had iets van: NEE. Ik ga dit op de natuurlijke manier aanpakken. Ik ga voor deze ene plant met als bijwerking euforie’, lacht Melissa. ‘Ik denk dat ik daarmee oké ben wanneer ik aan de chemo zit.’

En hoewel ze dus sporadisch al een jointje rookte ter ontspanning veranderde het gebruik van wiet tijdens de (eerste!) chemo voorgoed haar leven. ‘Het was een wake-up call voor mij. Toen ik cannabis als medicijn gebruikte werd het duidelijk dat het verguisd en verkeerd begrepen werd, en ik wilde mensen die lijden echt helpen. Ik bedoel, door chemotherapie moeten gaan is lijden… en cannabis helpt op zoveel gebieden daarbij. En dat is slechts het begin van wat het medicinaal doet.’

‘Cannabis onderdeel van mijn leven’

Melissa Etheridge: ‘Ik rookte om normaal te zijn. Ik rookte om pijnvrij te zijn. Ik rookte om mezelf te verlichten want je vergiftigt jezelf met chemo. Het ging niet om high worden. Het was alleen om zo te zijn dat ik kon communiceren met mijn kinderen (ze heeft er vier samen met haar echtgenote Linda Wallem, red.), dat ik uit bed kon komen, kon eten en dat ik niet naar een ziekenhuis hoefde. Het was een geweldig medicijn!’

Hoewel de zangeres nu kankervrij is gebruikt ze nog steeds cannabis. ‘Laten we eerlijk zijn, ik blow nog steeds’, lacht ze. Cannabis is onderdeel van mijn leven. Toen ik mijn nieuwe leven startte met mijn nieuwe gezondheid was het erg belangrijk voor me om de gezonde voordelen van cannabis te behouden.’

It’s a family affair…

En het hele gezin doet mee. Zo rookt Melissa geregeld een joint met haar dochter (20) en zoon (18). ‘Dat was natuurlijk wel wat raar in het begin, maar snel realiseerden we ons dat het een heel normale dagafsluiting is. En het brengt je dichter bij elkaar. Ik rook veel liever wiet dan dat ik alcohol drink met mijn kinderen.’

Maar ook haar relatie met de vrouw van haar leven vaart er wel bij, bezweert de zangeres. ‘Cannabis wakkert de lusten aan, het haalt remmingen weg. Iedere avond gaan Linda en ik in bad, roken een joint en komen tot rust. Daarna slapen we als een roos.’

[openingsbeeld: Featureflash Photo Agency/Shutterstock]
(advertenties)