(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Snel over naar Brabant, want daar gebeuren rare dingen. Hoofdrolspeler in dit verhaal is de hond Jaxx, een twee jaar oude reu (das een hond met een piemeltje). Een wandeling in de polder tussen Willemstad en Klundert zal het beest nog lang heugen, want hij kwam er knetterstoned vandaan. En we hebben beelden om dit te staven!

Polderkolder

Zondagmiddag ging Joyce Lodders op pad met haar Australische herder Jaxx. Normaal gesproken zijn 2-jarige honden zelfs na een flinke wandeling nog wel levendig te noemen, maar dit keer pakte het bezoekje aan de polder totaal verkeerd uit, zo leren wij van het bericht ‘Hond knetterstoned na wandeling door polder: ‘Het is wel Brabant‘ op de site van Omroep Brabant.

Drugsparadijs

Knetterstoned, en dat voor een jonge hond… gekker moet het toch niet worden. In eerste instantie dacht het baasje nog dat Jaxx dronken was, maar pas toen de herder niets wilde eten wist Joyce dat er echt iets niet in de haak was met haar viervoeter. ‘Normaal gesproken is zijn etensbak binnen een paar seconden leeg’, verklaart ze aan de regionale omroep.

Nou is Jaxx ook wel een rakker die onderweg aan van alles en nog wat snuffelt en niet zelden ook zomaar iets hapt en doorslikt, weet Joyce. En dat er steeds meer rommel ligt in de natuur – laat staan in drugsparadijs Brabant – weet ze ook. Dus toen Jaxx niet wilde vreten haastte ze zich naar de dierenarts in Steenbergen.

Grote pupillen

De dienstdoende dierenarts wist het blijkbaar ook even niet en stuurde baas met hond door naar een kliniek in Barendrecht, waar het personeel direct zag dat Jaxx nogal grote pupillen had. En dan weten wij wel hoe laat het is nietwaar? DRUGS

Ook dieren kunnen een drugstest doen en die sloeg inderdaad positief uit op cannabis. Bovendien kunnen honden – zo leren wij wederom – helemaal niet tegen THC. ‘Voor honden is die stof giftig’, schrijft Omroep Brabant.

Infuus

Gevolg? Jaxx aan het infuus en vanwege zijn knetterstonede staat een nachtje overblijven in de dierenkliniek. Maar net als bij mensen die te high worden, was Jaxx na een tijdje weer helemaal het reutje en mocht ie terug naar huis.

De dierenarts had wel vaker met dit drugsbijltje moeten hakken hoorde Joyce, maar zelf is ze behoorlijk geschrokken. ‘Voorlopig hou ik hem toch maar aangelijnd in de polder en ik roep andere hondenbezitters ook op om alert te zijn.’ Waarvan akte…

(advertenties)