(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Als troost voor het tragische lenteweer een regelrechte klassieker uit de… eh, ouwe doos. Het gaat om een artikel in het wetenschappelijke tijdschrift Journal of Sex and Marital Therapy uit 2017. Een 40-jarige vrouw uit Nederland heeft door het gebruik van cannabis – gecombineerd met urenlange heftige seks – een maand lang spontane orgasmes gekregen! Moeten we de invloed van wiet op de seksuele plezierkanalen van het menselijk lichaam opnieuw gaan definiëren?

Mrs. A

Voor iedereen die nu denkt: mooi broodje aap verhaal CNNBS; het betreft een publicatie in een serieus wetenschappelijk vakblad. Onder de titel ‘Restless Genital Syndrome (ReGS) should be distinguished from Spontaneous Orgasms: A case report of Cannabis induced spontaneous orgasm‘ is het op 11 september jongstleden gepubliceerd.

Nou weten wij cannabis liefhebbers uit eigen ervaring natuurlijk wel dat seks er alleen maar lekkerder op wordt als we van tevoren cannabis gebruiken. En er bestaan al diverse stimulerende producten voor de seksende medemens op basis van cannabis zoals glijmiddelen en een wietpijp annex vibrator. Maar het geval van de als ‘Mrs. A’ aangeduide Nederlandse vrouw (40) is toch wel… apart.

Cannabis en spontane orgasmes

De bijzondere ervaring van onze landgenote begon met een avondje seks waarbij cannabis werd gebruikt. In haar geval bleef het echter niet bij die ene avond, het leidde tot een hele maand lang ‘spontane en ongelooflijk oncomfortabele orgasmes’. En volgens artsen kan dat in haar specifieke geval gelinkt worden aan haar dagelijkse wietgewoontes.

Volgens de onderzoekers die het artikel in the Journal of Sex and Marital Therapy publiceerden is het incident het eerste dat geregistreerd staat in verband met de connectie tussen cannabis en spontane orgasmes. In het vakblad lezen we een scene waarin de vrouw wiet rookte met een partner alvorens ze zich stortten op (en we citeren even in het Engels nu:) ‘a five-hour long period of hard pounding sexual activity’.

Geen Restless Genital Syndrome

Nadat het beukavondje voorbij was begon Mrs. A onverwachte orgasmes te ervaren zonder enige seksuele stimulatie, waarbij sommige van de climaxen uren en uren duurde. De vrouw was – niet verrassend – verontrust, beschaamd én bang en ze ging op zoek naar medische hulp.

Ze nam contact op met psychiater Marcel D. Waldinger met de veronderstelling dat zij leed aan het Restless Genital Syndrome. Nadat hij haar verhaal had aangehoord en de vrouw had onderzocht diagnosticeerde de psychiater echter geen Restless Genital Syndrome. In plaats daarvan vermoedde hij dat haar cannabisgebruik en de langdurige seks een zenuw hadden overgestimuleerd, waarna het voortdurende blowen de spontane orgasmes veroorzaakte.

‘Ze zei dat ze in haar eentje wiet was bijven gebruiken en geen seks meer had gehad. Zelfs na enkele weken zette een kleine beetje cannabis nog spontane orgasmes in gang’, aldus Waldinger tegenover IBTimes UK.

Sex-pot combinatie

Waldinger en de auteur van het artikel Dave Schweitzer hebben nog steeds niet exact kunnen vaststellen waarom de combinatie van cannabis en langdurige seks zulke spontane orgasmes kunnen veroorzaken. Ze dringen aan op meer onderzoek naar het onderwerp en waarschuwen mensen die mogelijk gevoelig zijn voor de ‘sex-pot’ combinatie dat ze zich bewust moeten zijn van deze minder sexy mogelijkheden. ‘Dit is niet alleen belangrijk voor de medische wereld maar ook voor ‘highly exposed subjects’ zoals degenen die actief zijn in de seksindustrie’, stelt de studie.

‘Vanuit een farmaceutisch standpunt gezien is dit erg interessant’, vervolgt de Nederlandse psychiater. ‘Welk deel van cannabis induceert seksueel plezier en functioneren, en welk deel remt het? Het is fascinerend om te weten dat er een drug is die een specifiek effect heeft op orgasmes.’

[Foto’s:  andrey_l/Shutterstock]
(advertenties)