(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Op RollingStoned krijgt minister Opstelten er altijd flink van langs, maar nu zijn ook ‘gevestigde media’ het wanbeleid zat. Een commentaar van het Eindhovens Dagblad spreekt klare taal: ‘Niet te winnen strijd tegen drugs’. En dat is de schuld van Opstelten.

Iedereen heeft deze week wel het nieuws meegekregen over die 2 doden die gevonden werden in een drugslaboratorium. Het is het zoveelste incident in Brabant, dat een voorname rol speelt in de productie van die synthetische drugs en in de wietindustrie. Bij navraag van het Eindhovens Dagblad bleek de politie niet eens in staat om te zeggen hoeveel wietkwekerijen er zijn opgerold! De krant schrijft nu dan ook onomwonden dat de War on Drugs-strijd verloren is, en geeft onverbloemd de verantwoordelijke minister van Justitie & Veiligheid de schuld dat er zoveel ellende is in de provincie!

ivoWe citeren enkele fragmenten uit hulproep van de krant richting de politiek in Den Haag:

Noodkreet

En weer klinkt er een noodkreet vanuit Brabant over de strijd tegen de georganiseerde drugscriminaliteit. Dat politie en justitie toegeven dat zij de strijd niet aankunnen en dus eigenlijk aan het verliezen zijn, is buitengewoon zorgwekkend.Veel hulp valt uit Den Haag echter niet te verwachten, zolang minister Ivo Opstelten (Veiligheid en Justitie) niets van legalisering van de hennepteelt wil weten.

Wanhoop

Politie en justitie lijken de wanhoop nabij. De mankracht en de middelen ontbreken om de drugscriminaliteit uit te roeien of tenminste terug te dringen tot enigszins aanvaardbare proporties. En alle capaciteit die opgaat aan de bestrijding van drugscriminaliteit kan niet worden aangewend voor het voorkomen of oplossen van andere misdrijven.

Opstelten

Maar Opstelten wil niet aan legalisering. Bij gebrek aan andere argumenten verschuilt hij zich achter internationale juridische verplichtingen die legalisering van de hennepteelt verhinderen. De minister volhardt in zijn geloof in een krachtige aanpak van de hennepteelt en de criminele organisaties die zich daarmee bezig houden. Toegeven dat die aanpak niet werkt wil Opstelten niet, want dan moet hij ook bereid zijn om over andere oplossingen te praten. Dat het wel anders kan bewijzen inmiddels Uruguay en de Amerikaanse staten Colorado en Washington.

Den Haag is aan zet

Dat grote kranten nu dit soort teksten publiceren, toont het failliet van de war on Drugs natuurlijk glashard aan. De vraag is dan ook hoelang de Tweede Kamer zo’n dwaas als Opstelten nog de hand boven het (lege) hoofd blijft houden? Het gehele, uitstekende commentaar in het Eindhovens dagblad kun je overigens HIER lezen…

(advertenties)