(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

‘Bergenaar (25) met hennep zwemt tijdens achtervolging naar eilandje, maar politie is hem te snel af’. Kijk, met zulke koppen trek je onze aandacht natuurlijk wel. Watskeburt daar in Brabant, die zelfbenoemde wietschuur van Europa?!

Coffeeshoploos Bergen op Zoom

Om te beginnen: een Bergenaar is iemand die afkomstig is uit Bergen op Zoom, een Brabantse gemeente met dik 66-duizend inwoners maar zonder 1 coffeeshop. Die moesten in 2009 van de een op de andere dag ineens de deuren sluiten omdat de plaatselijke politiek dat wel een goed idee vond. Dat het daarna een paradijs voor thuis- en straatdealers/kwekers is geworden, soit… dat houdt de politie lekker bezig zullen we maar zeggen.

Hoe dan ook, dinsdagmiddag liep er weer eens eentje tegen de lamp daar in Bergen op Zoom. Tijdens een verkeerscontrole in De Markiezaten nog wel, iets waar de 25-jarige Bergenaar dus ff geen zin in had. Integendeel, hij plantte zijn rechtervoet vol op het gaspedaal en scheurde ervandoor!

Ai, een lantaarnpaal!

Vanzelfsprekend ging de popo in de achtervolging en nog voor die goed en wel lekker op gang was gekomen knalde de voortvluchtige al tegen een lantaarnpaal aan.

Dan maar te voet verder nietwaar? Aldus zette de jongeman met de aversie tegen verkeerscontroles het op een lopen, over het spoor (levensgevaarlijk jonguh!) naar de Markiezaatsweg.

En dan komt de kronkel die wij lastig te volgen vinden: omdat het te voet te langzaam gaat springt de kerel maar in het water met de bedoeling om naar een eilandje te zwemmen…

Bootje, hond en 4 dozen

Nou weten wij natuurlijk niet hoe goed deze knakker kan zwemmen, maar het lijkt ons sterk dat ie dat harder kan dan rennen. En een eilandje midden in het water, kom op zeg, dat is toch geen veilig toevluchtsoord als je uit de greep van de popo-klauwen wilt blijven?!

Diezelfde politie maakte zich dan ook relaxed op voor de beslissende fase van de achtervolging. Zo werden er een politiehond en een politiebootje besteld. Maar toen de agenten zich met dat bootje en inclusief viervoeter richting het eilandje wilden begeven, kwam de inlandse vluchteling al weer terug gezwommen.

Tja, iets met een nachtkaarsje dat uitgaat of zo. En de reden van dit waanzinnige avontuur in Bergen op Zoom? Vier dozen in de auto van de arrestant met (volgens de politie) ‘de nodige hennep planten’…

(advertentie)