(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

In Nederland moet je 18 jaar of ouder zijn om in een coffeeshop wiet of hasj te kunnen kopen. Dat betekent niet dat jongeren van 15, 16 en 17 jaar niet blowen, dat zou wat al te gemakkelijk gedacht zijn. Vaak vragen minderjarige blowers aan oudere mensen/klanten om iets voor ze te kopen en soms doen die dat ook nog. Maar in Haarlem ging dit trucje maandag vreselijk mis…

Niet welkom in coffeeshop onder de 18

De Grote Houtstraat in Haarlem, maandagmiddag. In de drukke winkelstraat wordt een 27-jarige man aangesproken door drie jongeren. De jongens van 15 (2 stuks) en 17 jaar oud willen graag blowen maar zoals ze zelf heel goed weten is de kans dat ze zelf in een coffeeshop iets kunnen scoren nihil.

Als er namelijk 1 ding is waar de Nederlandse coffeeshops goed op letten is het de leeftijdsgrens van 18 jaar. Er zijn zelfs shops die voor de zekerheid een grens van 21 jaar hanteren, om zo de kans op een gedwongen sluiting voor drie of zes maanden helemaal uit te wissen.

Dreigen met geweld voor 1 joint

Goed, wat doe je dan als minderjarige cannabis liefhebber? Je vraagt iemand die wél oud genoeg of die zo vriendelijk wil zijn om ff wat te kopen. Aldus geschiedde ook maandagmiddag net voor 420 (om 16:10 uur volgens de politie) in Haarlem.

Alleen de vriendelijkheid ontbrak bij dit stelletje debielen, want als de 27-jarige man NIET een joint voor hen zou kopen zouden ze hem ‘in elkaar slaan’.

Uiteraard had de beste kerel geen zin in gezeik en hij nam het geld van de drie jongens aan. Binnen in de coffeeshop legde hij echter aan de medewerker de situatie uit en die besloot achter de minderjarige idioten aan te gaan om ze op hun illegale gedrag aan te spreken, nadat hij het geld in ontvangst had genomen overigens. Probleem opgelost?

Een hele hoop onfris gedoe voor één zo’n pretsigaret… het zou verboden moeten worden [foto: MWesselPhoto/Shutterstock]

Mishandeling op straat

Nou, niet helemaal. De 27-jarige man, die dacht dat hij van het gezeik af was zo, stapte op de fiets en reed opgelucht weg. Om na tien minuten opnieuw die drie eikels tegen het lijf te lopen in de Haarlemse binnenstad!

En dat tegen het lijf lopen mogen we gerust letterlijk nemen, want zodra de drie debielen de man zagen greep één van hen hem bij de keel, met de subtiele vraag: waar is ons geld?! Ondertussen begonnen de andere jongens alvast met het slaan en schoppen van de volwassen man.

De mishandeling stopte pas toen een omstander riep dat de politie gebeld was. En hoewel wij bepaald niet de grootste fans van de politie zijn, moeten we ze in dit geval toch een compliment geven. Na een korte achtervolging werden de drie tieners namelijk aangehouden.

Jong geleerd is oud gedaan zeggen ze wel eens, maar in het geval van deze drie stupido’s moet je eigenlijk vooral hopen dat ze zich nooit meer ook maar in de buurt van een coffeeshop zullen ophouden… 

[openingsbeeld:  Robert Adrian Hillman/Shutterstock]
(advertenties)