(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Boswachter Erik de Jonge… wacht even, waar kennen de CNNBS-lezers die naam ook alweer van? Wel, in de afgelopen jaren figureerde deze zelfbenoemde hennepbestrijder in Brabant regelmatig in stukjes over wiet in de vrije natuur a.k.a. guerrillakweken of afvaldumpingen. En over dat laatste gaat het vandaag weer, overigens met een welgemeend mea culpa van ons. Want dit keer zijn wij bijna net zo boos als de boswachter.

Daar in het Brabantse twitterbos

Eerst maar even het volledig weggeblowde kortetermijngeheugen opfrissen ten aanzien van deze bijzondere boswachter, die op zijn sociale media minstens net zo actief is als in het bos. Soms heeft ie een punt, soms slaat ie ook een beetje door, vinden wij.

Afijn, als je onderstaand samenvattend Erik de Jonge-artikel van vorig jaar juli leest ben je weer volledig bijgepraat, voordat we naar de actualiteit van vandaag gaan:

LEES OOKHAHAHA Boswachter Erik lacht guerrillakwekers uit HAHAHA

Op excursie met boswachter Erik

Tja, zo eentje dus. Maar dat staat vandaag niet centraal. Het gaat om een dumping van het afval van een wiethok – denk aan vuilniszakken vol potgrond en zo – van begin september in Bergen op Zoom. En wie denk je dat op 3 september die Brabantse berg ontdekte en met het licht cynische toontje dat we van hem kennen een filmpje ervan op Twitter dumpte? Juist:

Kaboutertjes

Bah, zoiets moet je inderdaad niet doen. Maar wat blijkt een kleine drie weken later? De shit ligt er nog steeds! Reden voor Omroep Brabant om een journalist te laten uitzoeken hoe dat komt. Het antwoord is niet zo heel  interessant, want provincie en gemeente lullen er maar wat omheen wie de zooi moet gaan opruimen.

Misschien dat de boskaboutertjes het anders wel willen doen, al dan niet na een oproep van hun grotemensenvriend Hans Teeuwen…

Mea culpa en legaliseren

Nee, dan boswachter Erik maar weer, die schenkt altijd klare wijn. En hij is niet eens zo’n hardcore wiethater als gedacht, getuige deze woorden die hij tegenover Omroep Brabant over de afvalberg in Bergen op Zoom dropte:

“Het is gewoon een smerig gezicht. Ik maak me minder zorgen over de natuur. Het afval komt weliswaar van een hennepkwekerij, maar dat is niet te vergelijken met giftige vloeistoffen van veel andere dumpingen. Dan zou ik dit ook nooit hebben toegelaten”

Mea culpa dus Erik, jij bent goed bezig (meestal)… en daarbovenop toont dit allemaal ook weer eens aan dat we de wietteelt maar beter – voor mens, dier en natuur – liever vandaag dan morgen moeten legaliseren!

(advertenties)