(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Nee, dit artikel gaat niet over een of ander geil SM spelletje met buitenwietplanten. Het gaat over het naar beneden binden van de takken van buitenwietplanten met een paar gewone stukjes touw. Een simpele en effectieve manier om een buitenwietplant die boven je pet groeit, korter en breder te krijgen.

Soms heb je gewoon niet goed nagedacht over wat je met een buitenplant wil. Misschien heb je haar te lang haar gang laten gaan en besluit je zoals ik, dat je haar aan het einde van de cyclus, binnen wil afbloeien. Voor scroggen is het te laat en met supercroppen schiet je niet veel meer op omdat de stammen al veel te hard zijn geworden. Een beetje bondage is dan ideaal. Het geeft weinig tot geen stres voor de plant en levert je een aanzienlijk lagere en breder groeiende plant op die daardoor ook nog eens een breder bladerdek krijgt en dus meer hoofdtoppen.

In mijn geval heb ik twee buitenplanten die ik in de loop van de zomer een paar keer getopt heb. Ik ga ze aan het einde van de zomer, wanneer het buiten te nat wordt en de kans op toprot groter wordt, naar binnen halen voor de laatste weken. Maar aangezien mijn kweektentje aldaar niet al te hoog is en ik wil dat de twee dames de oppervlakte goed opvullen, kan ik ze niet zomaar laten gaan. Er komt nog een groeispurt aan en ik wil een mooi gelijkmatig bladerdek, zodat ze optimaal gebruik kunnen maken van het beperkte licht in mijn binnenkweekruimte.

20150821_084210

Twee vastgebonden buitenwietplanten, de linker plant heb ik een dag eerder vastgebonden, de topjes richten zich alweer omhoog.

Om dit te bereiken heb ik een stuk gaas aan de pot vastgemaakt waaraan ik de takken naar beneden kan binden. Nu is het slechts een kwestie van tak voor tak naar beneden binden met touw. In een kwartiertje tijd, zijn mijn planten op deze manier een flink stuk lager geworden. Wanneer je dit doet zul je zien dat de topjes zich al na een paar uur omhoog richten naar de zon.

20150821_084221

Kijk uit met getopte splitsingen en bescherm ze tegen inscheuren als dat nodig is

Let wel even op met splitsingen waar je de plant getopt hebt. Als je de twee takken die hieruit groeien in tegenovergestelde richting buigt, loop je kans dat de stam inscheurt. Dit overkwam een van mijn planten ook, ik heb de stam hierom moeten repareren met een tie-wrap. Wellicht is het een goed idee om dit al op voorhand te doen zodat uitscheuren niet mogelijk is.

20150821_084404

Het eindresultaat: in slechts 15 minuten heb je min of meer een gescrogte plant

CrazyLEDs

Nu ik toch over deze twee buitenwietplanten schrijf is het wel leuk om even te vertellen wat ik er mee van plan ben. Ik ga ze namelijk afbloeien onder twee CrazyLEDs. Dit zijn zeer hoogwaardige LED kweeklampen van slechts 75 Watt. Een zo’n LED kweeklamp zou een HPS kweeklamp van 250 Watt moeten kunnen vervangen, dus ik ben zeer benieuwd naar het resultaat. Ik heb de lampen al in huis en natuurlijk even aangezet en het licht dat deze lamp produceert is inderdaad ongelooflijk fel. De lampen produceren zelfs enige stralingswarmte, wat de meeste LED-kweeklampen toch missen. Uiteraard doe ik verslag van het afbloei-avontuur als het zover is.

Crazy leds

 

(advertenties)