(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Hoewel Blue Dream een échte Amerikaanse strain is, kun je haar ook in Nederland gerust een klassieker noemen. De gekleurde toppen zijn al jaren een gewilde aankoop in de coffeeshop, en het is niet moeilijk om te zien waarom dat is. Ze is prachtig, fruitig en met 18% THC ook meer dan potent.

Blue Dream is een wietsoort die alweer een tijdje meegaat. En laten we eerlijk zijn; zulke klassiekers zijn meestal ook de betere wietsoorten. In dit geval hebben we het over een sativa dominante hybride op basis van Blueberry en Haze. Een grote wietplant die bijbehorende opbrengsten oplevert, met mooie kleuren, veel THC en een fruitige bessensmaak. Het is niet moeilijk om te zien wat Blue Dream zo gewild maakt.

Gefeminiseerde BD-zaden leveren 100% vrouwelijke maar vooral heel grote wietplanten op, die behoorlijk kunnen strekken. Ze is niet moeilijk om te kweken maar groeit wel erg snel. Een korte groeifase is aan te raden, en met enige training staat je kweekruimte dan binnen de kortste keren vol met plakkerige Blue Dream toppen. In een SCROG of SOG kan ze binnen zo’n 600 gram per vierkante meter opleveren, in een bloeitijd van 64 tot 70 dagen.

Buiten doet deze dame het ook goed. Door haar snelle uitbundige groei is ze misschien niet de meest discrete wietplant, maar haar hoge resistentie tegen slecht weer en schimmels maakt haar wel een prachtige buitenplant. Blue Dream struiken van 2 tot 3 meter hoog zijn geen uitzondering.

Genoeg over de kweekeigenschappen en genetische achtergrond, want Blue Dream kweek je natuurlijk voor de heerlijke smaak en bijbehorend effect. Met zo’n 18% THC zijn de compacte toppen in ieder geval potent genoeg. Het gebalanceerde effect is echter verrassend mild, waardoor Blue Dream zeer in de smaak valt als wietsoort voor overdag. Het effect is lichamelijk ontspannen, creatief en geestelijk opgewekt. Goed tegen pijn, misselijkheid en depressies. Maar de zoete en frisse maar kruidige bessensmaak is misschien nog wel het meest bijzondere aspect van Blue Dream, die is namelijk met geen pen te beschrijven…

  • Soort: sativa dominante hybride
  • Genotype: Blueberry, Haze #1
  • Bloeitijd: 64 tot 70 dagen
  • Geslacht: gefeminiseerd
  • Smaak: bessen, kruidig, zoet, fruitig, haze
  • Effect: lichamelijk ontspannen, mentaal opgewekt
  • Zadenbedrijf: WeedSeedsExpress
(advertenties)