(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

In de beperkte ruimte van de RollingStoned LED kweekkast wordt het zo langzamerhand dringen geblazen voor de CBD wietplantjes van dokter Groen. Zeker omdat de planten nog een groeispurt door zullen maken. Hoogste tijd om de bloei te laten beginnen dus!

Hallo hobbykwekers en cannabisconnaisseurs, het begint zo langzamerhand druk te worden in mijn kweekkastje. De planten vullen nu al het hele oppervlak van de kast. En ze gaan naar verwachting nog een groeispurt doormaken waarin ze nog twee keer zo groot zullen worden. En dus heb ik vorige week woensdag het lichtschema aangepast om de bloei te initiëren.

20150511_090937

 

Kijk! De linkerfoto hierboven is van een week geleden toen ik een van de CBD Kush planten net getopt had. Ik vertelde erbij dat ik de bloei zou beginnen (lichten op 12/12 zou zetten) als ze een stukje uitgelopen was. Je ziet op de rechter foto dat dat is gebeurd en dus ging het licht op 12/12. De bloeischakelaar op de LED lamp liet ik nog even uit maar die heb ik vandaag ook ingeschakeld.

Bloeien

Wanneer je bij wietplanten binnen het dagelijkse aantal lichturen op 14 of minder instelt (12 uur licht en 12 uur donker is gebruikelijk) gaat de wietplant zich voorbereiden op de bloeifase. In deze overgangsfase die gewoonlijk zo’n twee weken duurt zullen wietplanten eerst nog een groeispurt doormaken waarin ze wel twee keer zo groot kunnen worden. Sativa’s hebben de neiging om in deze eerste twee weken van de bloei meer te strekken dan indica’s en aangezien de CBD Compassion duidelijk meer sativa invloed heeft dan de CBD Kush zullen deze planten waarschijnlijk nog een stuk groter uitkomen, we gaan het volgende week zien. Zo staan de vier planten er in ieder geval nu bij, zo’n vijf dagen nadat ik de lampen op 12/12 zette.

20150511_085921

5 Dagen op 12/12, deze dames zullen nog wel een stukje groter worden voor de bloei echt begint…

Omdat de planten nog wel even door zullen groeien, geef ik in ieder geval tot ik de eerste bloeiverschijnselen zie, nog geen bloeivoeding maar groeivoeding. Met een EC-waarde van 1,0, dat is voldoende. Ik heb de bloeischakelaar op de lamp wel vast ingeschakeld zodat de planten van de volle 144 Watt aan licht gebruik kunnen maken. Zo, laat de bloei nu maar komen, ik ben er klaar voor en de planten ook! Tot volgende week.

Dr. Groen

(advertenties)