(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Ongedierte en schimmels zijn de nachtmerrie van iedere hobbykweker. Vooral spint is een ware lastpak, in een enkele nacht kan dit beestje (met hulp van zijn immer groeiende familie) een wiettop helemaal inpakken in zijn web en daarmee nagenoeg onbruikbaar maken. Rogis is een biologisch middel op basis van knoflook waarmee je plagen kunt voorkomen en genezen.

De bestrijding van beestjes en schimmels zoals meeldauw met knoflook gebeurt eigenlijk al heel lang, het is een bekende biologische tip van je oma, en werkt echt. Rogis heeft knoflook als bestrijdingsmiddel tegen spint en ander ongedierte geperfectioneerd en als kant-en-klare spray en concentraat op de markt gebracht. Je kunt het preventief inzetten, maar je kunt er ook mee aan de slag wanneer je al last hebt van beestjes.

spint

Rogis is verkrijgbaar als spray en als concentraat. Met het concentraat kun je overigens zelf ook gemakkelijk je eigen spuitvloeistof maken door het te verdunnen met water. Door het middel toe te voegen aan je voedingswater, wordt het opgenomen in de sapstroom van je wietplant, waardoor deze onaantrekkelijk wordt voor ongedierte zoals spint. Het mooie hiervan is, dat je plant er geen enkele hinder van ondervindt, maar dat het middel via de sapstroom wel overal in de plant komt, in tegenstelling tot bij het spuiten van gif.

Knoflooksmaak

Nu vraag jij je natuurlijk meteen af of het knoflookmengsel geen knoflooksmaak aan je wiettoppen geeft. De spint houdt dan misschien niet van knoflookwiet, wijzelf hebben ook liever geen knoflooksmaak aan onze toppen. Dit kun je voorkomen door minimaal tien dagen te stoppen met Rogis. Het middel verdwijnt dan vanzelf weer uit de sapstroom en je wiet smaakt weer zoals je dat gewend bent: naar wiet dus.

Rogis is bij verschillende tuincentrums en online winkels verkrijgbaar in 750 ml (kant en klaar om te spuiten) 0,5 liter (goed voor 10 liter spuitvloeistof) en 1 liter (goed voor 20 liter spuitvloeistof). De spray helpt ook goed tegen meeldauw, een veel voorkomende schimmel die eruit ziet als wit poeder op de bladeren. Onthoudt dat Rogis wel de symptomen bestrijdt, maar dat je natuurlijk ook de oorzaak van je meeldauw probleem moet aanpakken.

rogis

Gebruik

Je kunt Rogis preventief gebruiken door het een keer per week in een verhouding van 1 milliliter per liter, mee te geven via het voedingswater. Indien je al last hebt van ongedierte, dan dien je eenmalig een schokbehandeling te geven. Hiervoor gebruik je 5 milliliter per liter voedingswater. Daarna ga je over op de preventieve behandeling van een keer per week 1 milliliter per liter.

De kant-en-klare spray kun je meteen gebruiken of zelf maken door 50 milliliter van het concentraat op te lossen in 1 liter water. Voor meeldauw dien je je planten met dit mengsel 5 dagen achter elkaar te besproeien. Bespuit de bladeren grondig en van boven en van onderen. Gebruik de spray daarnaast in combinatie met de schokbehandeling wanneer je al last hebt van ongedierte.

Rogis Garlic en Rogis concentrate is verkrijgbaar bij tuiniersbedrijven, shops en urban-growcentra en on-line shops. De spray kost 12,95 euro, het concentraat kost 14,95 voor een halve liter en 17,95 voor een hele liter.

(advertenties)