(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

‘Er is er een jarig hoera, hoera en dat kan je wel zien dat is hij!’ Wat een vrolijke verjaardag in de kroeg had moeten worden draaide voor een 26-jarige man uit het Belgische Houthalen uit op een horrorfeestje, met dank aan de flikken…

Hieperdepiep hoera!

Wat is er nou leuker dan je 26ste verjaardag te vieren temidden van je vrienden en kennissen in een café waar de biertap nauwelijks een adempauze kent? Nou, precies zo’n birthday party maar dan met flinke hoeveelheden wiet erbij natuurlijk!

Enter ons feestvarken uit Houthalen in Belgisch Limburg, een regio gelijk velen in België waar het gerstenat rijkelijk vloeit, geboortedagen geenszins uitgezonderd. Zo ook op 17 oktober 2014 – jawel, ook justitie in België is razendsnel zoals jullie zien, want afgelopen week reeds stond de jarige job voor de rechter, cynische mode off* – toen onze hoofdrolspeler aan de toog hing, al dan niet met kleurige slingers behangen.

Politie in actie

Maar aan alle pret werd rücksichtslos een einde gemaakt door een ‘razzia’ (jazeker, dat woord gebruiken Belgische media nog om een stevige actie te omschrijven) van de politie in de wijk Meulenberg. of ze op zoek waren naar terroristen of ander erkend Belgisch gespuis dat de vredelievende medemens doet sidderen weten we niet, maar feit is dat de agenten de jarige Houthalenaar in de kladden grepen.

shutterstock_411610498

Wat een leuk in bier en wiet gedrenkt verjaardagsfeestje had moeten worden draaide uit op een vervelende geschiedenis met het gevreesde staartje… [beeld: Banana vector/Shutterstock]

Ook een tas werd geconfisqueerd en omdat de vingerafdrukken van onze held erop geplakt zaten, telde justitie 1 en 1 bij elkaar op en concludeerde dat de inhoud van 100 gripzakjes – met in totaal 872 gram wiet erin, hoera hoera – van het feestvarken moeten zijn geweest.

Appeltje eitje…

Wat ook niet helpt, zo blijkt reeds na meer dan 2,5 jaar als de Houthalenaar voor de rechter staat, is dat de Limburger eerder al eens een jaar gevangenisstraf heeft afgeklokt na een ‘drugsfeit’ en dat ie 825 euro contant op zak had bij de razzia en dat er een stevige wietmeur in zijn auto hing… Appeltje eitje voor de edelachtbare?

Nou, niet als het aan de ongelukkige en zijn advocaat ligt. Meneer was namelijk stomtoevallig ‘op de verkeerde plaats op het verkeerde moment’ en dan nog eens uitsluitend om ‘mijn verjaardag te vieren’, aldus de verdachte.

Toevallig…

Zijn advocaat jan Swennen deed er nog het bekende schepje bovenop zo lezen we in Het Nieuwsblad. “Niemand heeft gezegd dat het zijn tas was. Bovendien zijn er mensen uit het café gevlucht toen de politie binnenviel. Zijn vingerafdrukken? Een tas aanraken en verplaatsen, is niet strafbaar. Die geur in zijn auto komt van jointjesrokers die soms met hem meerijden.”

Tja, hoeveel toeval kan er bestaan? We weten het op 15 september als de rechtbank vonnis velt…

[openingsfoto: Stephane Bidouze/Shutterstock]

 

(advertentie)