(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Aan alle goede dingen komt een eind, maar dat wil nog niet zeggen dat je dan maar moet meewerken aan een voortijdig einde. Het is een veelgemaakte fout in kwekersland: dingetjes niet zo heel slim doen. Bijvoorbeeld zorgen dat de net geoogste wiet in de auto zó hard meurt, dat auto’s die erachter rijden het idee krijgen dat ze ín een wietkwekerij rond tuffen. Einde oefening in IJsselstein!

 

Meezingen

Wanneer het onnozele onheil – want te voorkomen onheil als je eerlijk bent – zich exact afspeelt weten we niet, wel dat het ergens vorige week is geweest. Dat meldt de Politie IJsselstein/Lopik ons namelijk zelf via hun Facebook-pagina afgelopen vrijdag, en wel onder de vrolijke doe maar meezingen-kop ‘Nederwiedewiedewiet…’

Voor de dienders geeft dit voorval wellicht reden om uit volle borst Nederlandstalige klassiekers te gaan zingen, wij als cannabis liefhebbers kunnen eigenlijk alleen maar janken als een Duitse songfestival-inzending tijdens de puntentelling. Watskeburt?

‘Mobiele hennepkwekerij’

Ergens in de nacht afgelopen week zag de politie een voertuig rijden over de Utrechtseweg in IJsselstein. En laat dit nou nét een voertuig zijn met verboden lading: wiet.

Dat de smerissen dit al op voorhand weten komt dus door stank. De stank – of het heerlijk geurende aroma als je wil – van vers geknipte Nederwiet, inderdaad. Wij citeren de politie even voor het vervolg:

“De geur was zo sterk dat het leek alsof wij achter een mobiele hennepkwekerij reden. Hierop het voertuig gecontroleerd en daarin stonden 3 volle dozen, pas geknipte, hennep/ wietplanten op de achterbank.”

Dozen wiet

Ook RTV Utrecht dat over de zaak bericht gaat los op dat stinkdeel, getuige deze nieuwskop: ”Coffeeshoplucht’ verraadt bestuurder met dozen wiet in auto‘. Haha, een coffeeshoplucht… iemand zou dat moeten inblikken en aan toeristen verkopen.

Hoe dan ook, dit voorval toont maar weer eens aan dat je altijd het risico loopt op een politiecontrole, ook midden in de nacht en ook in desolate oorden als IJsselstein. Heb je als wietteler maandenlang je best gedaan op een fijne wietplant, geef je de oogst praktisch zonder nadenken mee aan de aartsvijand. Dat kan niet de bedoeling zijn.

Denk dus ook even na over het verpakken en/of transport van verse wiet, ook al is het ’s nachts en denk je dat niemand je pakken kan..

(advertenties)