(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Terwijl wij armzalige Hollandse thuistelertjes moeten worstelen met vijf wietplanten in wat één onafzienbare zomerse regenbui lijkt, groeit de wiet in Australië het hele jaar onbezorgd en zonnig door. Totdat de politie langskomt. En dat is extra balen als er geen vijf maar liefst elfduizend dames worden grootgebracht!

‘Grote overwinning’ voor Australische politie

Australië is een groot land en dus denken de illegale wiettelers – legale kwekers bestaan er niet – er ook maar groot. Wat heet, in de deelstaat New South Wales stuitte de politie vrijdag op twee gigantische wietkwekerijen met in totaal 11.000 planten aan boord!

Tien ongelukkigen werden bij de massales politieactie gearresteerd. Geen wonder dat de media op aangeven van de blauwhemden reppen over een “mayor win” in de ook daarginds immer voortwoekerende war on drugs.

Het is dan ook geen struisvogelpis natuurlijk, 26 kassen vol met verboden drugs. “Van zaailingen tot volwassen planten in een verfijnde setting, opgezet door een nationaal misdaadsyndicaat”, aldus tv-zender 7NEWS Australia.

Laatste groet

Maar ondanks dat hier voor 36 miljoen euro aan wietplanten (11.000 stuks) en gedroogd eindproduct (500 kilo toppen) is opgerold, kunnen wij de Australische smerissen meteen uit de droom helpen: het verandert geen ene kangoeroebuidel zak aan de situatie!

Ook de Aussies zullen doorgaan met blowen, kweken en desnoods dealen zolang de wet aan de verkeerde kant van de geschiedenis blijft stilstaan.

Laten we nu dan in godsnaam maar anderhalve minuut ellende over onszelf uitstorten – en een laatste groet brengen aan die elfduizend, volstrekt onschuldige slachtoffers…

(advertentie)