(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

‘Ondermijning bij u in de buurt’. Met die woorden probeert de politie de angst bij de burgers erin te rammen voor… Voor wat eigenlijk? Tja, bijvoorbeeld voor de zakken wiet die je hier ziet. Want planten en hun vruchten zijn levensgevaarlijk, dat weet toch iedereen! Enter Amersfoort, waar vrijdag voor 100.000 euro aan prima THC-spul door het politieputje vloeide.

De ondermijning van Nederland

Je wordt er wel eens moe(deloos) van; die eindeloze stroom propaganda die politie, justitie, bestuurders, politiek en mainstream media op het volk loslaten inzake drugs. Of beter gezegd: de ondermijning. Een populaire andere term voor de war on drugs in zekere zin, en daarmee wordt dan helaas ook nog eens meestal wiet bedoeld ook met dat ondermijnende gedoe.

Afgelopen vrijdag konden we weer eens getuige zijn van een fraai staaltje anti-wiet propaganda van overheidswegen, pardon: ondermijning natuurlijk!

Grote Beer stinkt (naar wiet)

Over naar de Grote Beer. Nee, dat is niet de president van China die zoveel op Winnie de Poeh lijkt. In dit geval is het een adresje in Amersfoort en veel meer doorsnee Hollandser dan Amersfoort komt het zelden voorbij. Afgelopen vrijdag dus, toen rukte de politie uit naar de Grote Beer aldaar. Uiteraard als direct gevolg van een laaghartige ‘hennepgeur tip’ van bezorgde buurtbewoners – bij wie de ondermijningsangst er dus alvast succesvol is in geramd.

Eenmaal op de plek des onheils gearriveerd wisten de agenten vrij eenvoudig vast te stellen dat de wietmeur afkomstig was van een woning aan de Grote Beer. ‘De agenten kregen toestemming om de woning binnen te treden op grond van de Opiumwet’, lezen we vervolgens op de landelijke politiewebsite.

Speciaal voor de foto zijn de ondermijnende zaken door de politie in Amersfoort uitgestald…

Binnenkomen en kaalplukken

En als ze om wat voor reden dan ook binnen zijn, gaan ze niet meer weg voordat de boel vakkundig is uitgekleed. Om te beginnen mochten de twee mannen uit Amersfoort (25 en 30 jaar oud) hun wiet inleveren: 25 kilo schoon aan de gedroogde haak. ‘Goed voor een straatwaarde van zo’n 100.000 euro’, aldus de politie.

Een tonnetje is niet genoeg om de bloeddorst van de autoriteiten te stillen, en dus werd ook de auto van de heren maar in beslag genomen. En de aanwezige mannen krijgen behalve een aanklacht wegens overtreding van de Opiumwet ook nog een extra onderzoekje naar ‘mogelijk witwassen’ aan de broek gesmeerd.

Anti-wiet propaganda a.k.a. gratis content

Het bericht over wat zakken wiet – de oogst van planten, want dat is het – sluit af met de inmiddels bekende ondermijningspropaganda:

En dat de politie dit doet op haar websites is nog tot daar en toe. De (bull)shit wordt echter ook klakkeloos overgenomen door websites als Alarmeringen.nl en andere lokale sufferdjes, waar ze al lang blij zijn met gratis ‘content’.

Zucht. Zo gaat het allemaal nog wel even duren met die war on drugs hier…

(advertenties)