(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Met het woord shit kan je twee kanten op, zoals wel vaker het geval is met straattaal. Enerzijds is shit dus een andere benaming voor hasj. Maar anderzijds is shit ook poep. En laten de twee betekenissen elkaar nu in Madrid op onsmakelijke en zelfs gevaarlijke wijze gevonden hebben. Het overgrote deel van de hasj die daar verkocht wordt is besmet met de gevreesde poepbacterie E.coli!

 

Mocht je binnenkort een stedentrip naar Madrid op het menu hebben staan, koop dan vooral geen hasj van de straatdealer om de hoek van je hotel. Goeie kans dat die shit namelijk echte shit bevat, zo blijkt uit onderzoek van 90 samples in de Spaanse hoofdstad.

De verontrustende bevindingen over met strontresten besmette hasj in Madrid zijn gepubliceerd in het vakblad Forensic Science International, onder de titel ‘Cannabis resin in the region of Madrid: Adulteration and contamination‘.

‘Aroma van uitwerpselen’

En het was niet alleen poepbacterie E.coli (die in de dikke darmen van mensen en warmbloedige dieren voorkomt en nodig is voor het verteren van voedsel) die de Spaanse onderzoekers aantroffen in de hasj. Ook de schimmel Aspergillus fumigatus werd aangetroffen, en die kan allergische reacties veroorzaken bij mensen met een verminderd immuunsysteem.

Met name de blokjes hasj die verpakt zijn in plastic ‘eikels’ zijn de boosdoeners, wat naar verluidt veroorzaakt wordt door de manier waarop die hasj het land wordt binnen gesmokkeld. Volgens de onderzoekers had 40 procent van deze samples ook “het aroma van uitwerpselen”.

Vooral ‘hasj eikels’ zijn bloedlink

Voor deze toch gerust opmerkelijk te noemen studie kocht José Manuel Moreno Pérez – farmacoloog aan de Universidad Complutense in Madrid – rechtsreeks samples hasj van straatdealers in de stad zelf en in de voorsteden. Een farmacoloog is trouwens een onderzoeker die gespecialiseerd is in onderzoek naar de effecten van farmaceutische producten en stoffen op het lichaam.

Het doel? Vaststellen of de drugs die worden verkocht geschikt zijn voor menselijke consumptie. Het onderzoeksteam verdeelde de besmette samples hasj vervolgens op basis van hun vorm, om te zien of die ertoe doet als het gaat om de vervuiling. Sommige hasjverpakkingen leken op ‘eikels’, anderen weer op een ‘baar’.

Zo ontdekten de Spanjaarden dat liefst 93 procent (!) van de ‘eikelvormige’ hasj samples gevaarlijke hoeveelheden van de E.coli bacteriën bevat, terwijl dit bij de ‘baartjes’ hasj 29,4% was.

Die E.coli rakkers kunnen je een shitload aan ellende opleveren, waarbij je kan denken aan diarree, koorts, bloedneuzen, maagpijn, bloed in je ontlasting (door darmbloedingen) en overgeven.

Niet geschikt voor menselijke consumptie

Verder blijkt dat ongeveer tien procent van de hasj in Madrid eveneens besmet is met Aspergillus, een schimmel die zoals gezegd met name bij mensen met een wat zwakkere gezondheid voor serieuze problemen kan zorgen. Volgens Wikipedia moet je dan denken aan: koorts, zwakheid, pijn in de borst, onverklaarbaar gewichtsverlies, hoofdpijn, hartruis, bloed in de urine of afwijkende urinekleur en rechte, smalle lijntjes van kapotte bloedvaatjes onder de nagels…

Volgens de onderzoekers is al met al 88,3 procent van de geteste hasj NIET GESCHIKT voor consumptie.

Maar gelukkig lijkt al deze shit toch een specifieke Spaanse situatie, omdat het volgens José Pérez met name door de manier van transporteren komt. Ofwel, die verdomde bolletjesslikkers! De hasj wordt in kleine porties verpakt in plastic condooms naar binnen gewerkt en later met dank aan laxeermiddelen in een plee gedropt. Die handel wordt je vervolgens door de straatdealer van dienst in Madrid aangeboden.

Dus voor deze ene hoogst zeldzame keer gaan we tegen onze eigen filosofie in geeft ook CNNBS voor Madrid en/of Spanje dit reisadvies:

Say no to drugs!

[illustratie: rwgusev/Shutterstock]
(advertentie)