(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Wij waarschuwen vaker voor de gevaren van synthetische wiet. Nepcannabis die onder hippe namen als K2 of Spice aan de man gebracht wordt. Het trieste is dat deze shit legaal is en het echte (goede) spul verboden. Hoe funest de troep kan zijn, bewijst het verhaal (met video!) van deze Australische buschauffeur!

Om precies te weten wat synthetische cannabis is en waarom het gevaarlijke troep is, verwijzen we je graag naar eerdere artikelen op RollingStoned: Dr. von Steijn: Het gevaar Spice/K2 en Fuck Spice en rook echte wiet.

Synthetische wiet roken achter het stuur

Nu snel over naar de andere kant van de wereld: Sydney, Australië. Land waar de echte cannabis illegaal is en de vermaledijde synthetische wiet gewoon open en bloot legaal verkrijgbaar is. De 57-jarige buschauffeur Shaun Murphy had het lumineuze idee om achter het stuur van zijn stadsbus eens lekker aan zo’n nepjoint te gaan lurken. Wat er vervolgens gebeurde zie je door op onderstaande foto te klikken: op de website van de Australische tv-zender 9news kun je namelijk de beelden van de bewakingscamera in Shaun’s bus bekijken…

viedofragment

Goed, lekker bezig die sukkel, nietwaar? Deze week mocht ie voor de rechter verschijnen vanwege zijn gestunt – hij reed dus met zijn (gelukkig lege) bus een woonhuis binnen waar een familie met kinderen aanwezig was – en daar werd meneer Murphy tot 8 maanden celstraf veroordeeld. Daarvan zijn er 4 voorwaardelijk, maar de kans dat deze mafketel nog ooit een bus bestuurt is niet heel groot. Sowieso kreeg hij ook een rijverbod van 18 maanden aan zijn broek en moet hij de busmaatschappij 21.000 dollar schadevergoeding betalen.

Nog meer chemische troep…

Nogmaals, die synthetische cannabis is legaal in Australië. Maar in het ziekenhuis waar deze volidioot werd behandeld voor zijn hoofdwonden bleek uit bloedtests dat hij ook nog morfine en methamfetamine genuttigd had. Nog 2 van die fijne chemische troep dus… Wat ons betreft hadden ze deze domoor nog wel wat langer van de buitenwereld mogen afsluiten ook.

(advertenties)