(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Je bent nooit te oud om eens flink in de wiethandel te stappen, nietwaar? Zo gezegd zo gedaan, alleen jammer natuurlijk wanneer je wietplantage dan geheel onvrijwillig ontmanteld wordt door de politie, zoals een echtpaar van 71 en 72 jaar deze week overkwam in Groesbeek. 

opaEn ze hadden het allemaal nog wel zo leuk en origineel aangepakt, de 71-jarige man en zijn 72-jarige chica. Ergens in die bekende middle of nowhere  in de buurt van het Gelderse Groesbeek, waar ze toch ruimte genoeg hebben. Zoals twee loodsen, waar doorgaans edele viervoeters (paarden dus mensen) ’s nachts geparkeerd worden. Achter een muur van hooibalen bleek een wietkwekerij te zitten en ook op de zolder boven de paardenboxen werd heel ander krachtvoer geteeld dan hooi…

Politie, financiële recherche en arbeidsinspectie

omaHelaas voor de krasse knarren werden hun cannabisactiviteiten verlinkt door een of andere zieke geest, en dus was het een koud kunstje voor de politie om – na een warmtemeting – de toko van onze bejaarde wiethelden te overvallen. Hetgeen afgelopen dinsdag dus geschiedde. De blauwhemden kregen zelfs nog assistentie van de financiële recherche en de arbeidsinspectie (geen flauw idee waarom die laatste erbij waren, deze kwekers zijn de pensioengerechtigde leeftijd reeds lang gepasseerd).

Ploertendoder en grasmaaier

Nu ja, volgens de politie stonden er 1.800 wietplanten in de paardenstallen en die zijn goed voor 200.000 euro marktwaarde. Verder wisten de autoriteiten nog een en ander in beslag te nemen: echte en fake vuurwapens, munitie en een ploertendoder bijvoorbeeld. Voorwaar geen oudjes om zonder handschoenen aan te pakken, zoveel is duidelijk. De brutale senioren hadden uiteraard ook de stroom illegaal afgetapt (foei toch) en om ze eens extra hard aan te pakken legden de geüniformeerde overheidsdienaren ook maar gelijk beslag op de woning, auto, tractor en… de grasmaaier!

(advertenties)