(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Het zal je niet ontgaan zijn: vanaf vandaag is recreatief effectieve wiet in Canada helemaal en 100% legaal. Een mijlpaal want daarmee is het allereerste grote westerse (G7) land om. Wij gaan er alvast hoopvol vanuit dat Canada slechts het begin is, en vieren dat met 8 legendarische Canadese (en daarmee dus ook volledig legale) wietsoorten.

Canadezen houden wel van een jointje, en blowen al een paar jaar zonder al te veel vrezen te hebben van de sterke arm. Maar zoals de Canadese minister president in zijn verkiezingscampagne al beloofde, is wiet er vanaf vandaag dan ook officieel legaal. Wij vieren het met 8 frosty wietsoorten uit het grote witte noorden.

1. God Bud

British Columbia is niet alleen de woonplaats van wietolie-goeroe Rick Simpson, het is ook de thuisbasis van de bekende Canadese zadenmakers van BC Bud Depot. God Bud is het wereldberoemde vlaggeschip van dit zadenbedrijf, een geslaagde kruising tussen Hawaiian en Purple Skunk. De hybride is indica dominant, won meerdere cannabisprijzen en heeft een enorm THC percentage dat in handen van geoefende kwekers tot boven de 27% uit kan komen.

2. Chemo

Chemo aka UBC Chemo, is een strain die de Canadezen al in de jaren ’70 rookten. De wietsoort werd naar verluidt ontwikkeld om de bijwerkingen van chemotherapie te verlichten maar liefhebbers van recreatieve cannabis lusten de strain ook wel. Chemo is een zeer potente medicinale wietsoort die misselijkheid tegengaat, de eetlust opwekt, pijn verlicht en je laat slapen als doornroosje.

3. Jean Guy

Jean Guy zou een fenotype zijn van niets minder dan de Nederlandse White Widow, die lokaal bekend werd door een Canadese cannabis social club. Jean Guy werd echter pas écht bekend toen de strain verscheen in de allereerste advertentie voor cannabis ever. Ondanks dat White Widow een indica dominante wietsoort is, is Jean Guy ergens along the way op een of andere manier sativa dominant geworden. Hoe dat gekomen is mag Joost weten maar het maakt Jean Guy wel een ideale wietsoort om overdag van te genieten. Tenzij je een lage tolerantiegrens hebt dan want de wietsoort bevat tot 25% THC!

4. Blue Dynamite

Is een creatie van Next Generation Seed Company in Canada en stond in de top 10 lijst van wietsoorten van het jaar 2007 van High Times. Het gaat om een indica dominante hybride en een kruising tussen Avalon en Dynamite. Blue Dynamite heeft geen enorm hoog THC percentage (14% tot 18%) maar wel een heerlijke fruitige zoete smaak en een ijzige laag trichomen.

5. Love Potion #1

Tot 2005 werden High Times Cannabis Cups in Amsterdam gedomineerd door Nederlandse zadenbedrijven als Green House, Sensi Seeds en Barney’s Farm. Love Potion #1 bracht daar in 2005 verandering in en kaapte de prijs voor beste overall sativa. Haar frisse roze kleuren en zoete limonadesmaak kon niet genegeerd worden. Love Potion #1 is een kruising tussen de wereldberoemde G13 en de inheemse sativa Santa Marta Colombian Gold.

6. Nuken

Nuken is voornamelijk indica en vond het levenslicht toen ze in Canada besloten om de eerder besproken God Bud, te kruisen met Kish, een kruising tussen twee Shishkaberries. Nuken heeft een zoet, aards en kruidig aroma en is zeer potent. Desondanks hoef je niet bang te zijn om de rest van de dag op de bank te liggen want Nuken legt ook weer niet je héle brein lam.

7. Island Sweet Skunk

Een sativa dominante Skunk-hybride van het Canadese Federation Seed Company. Een tropisch (vandaar de naam) smakende strain die bekend staat vanwege een energiek effect. Geen kruising tussen, maar wel een wietsoort met genen van Sweet Pink Grapefruit en Big Skunk #1. Island Sweet Skunk wordt groot en hoog en levert gulle oogsten af.

8. Rene

Een wat opmerkelijke naam voor een wietsoort. Rene werd vernoemd naar de jonge Amerikaanse cannabisactivist Rene Boje, die in Canada werd gearresteerd voor kweken. Rene (de wietsoort) is een creatie van House of Great Gardener, en een kruising tussen Skunk #1 en Himalayan. De variëteit is 80% sativa dominant en heeft een THC percentage tussen de 15 en 18%.

[Openingsfoto: God Bud: Roxana Gonzalez, Shutterstock

(advertenties)