(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Twee lafbekken hebben maandagochtend voor de deur van coffeeshop Willie Wortel in Haarlem de eigenaresse overvallen. In het bijzijn van haar zoontje werd ze met een pistool beroofd. De shop looft nu een beloning van 2.500 euro uit voor de tip die naar de daders leidt. En er zijn beelden!

Het gaat om coffeeshop Willie Wortel Sinsemilla aan het Houtplein in Haarlem, een van de drie Willie Wortel shops in de stad. Om kwart voor negen kwamen de twee daders – met een lichtgetinte huidskleur aldus de politie – in actie toen de eigenaresse uit de auto stapte. Ze werd bedreigd met een pistool en van haar tas beroofd, in het bijzijn van haar geschrokken 3-jarig zoontje!

Beloning van 2.500 euro voor gouden tip

Beeld van 1 van de 2 overvallers op coffeeshop Willie Wortel in Haarlem

Beeld van 1 van de 2 overvallers op coffeeshop Willie Wortel in Haarlem

Nol van Schaik is de oprichter van de drie Willie Wortel coffeeshops, waarvan de overvallen vestiging tegenwoordig door zijn dochter wordt geleid. Hij is blij dat ze er zonder kleerscheuren vanaf is gekomen, maar ook woedend op de lafbekken die zijn familie met pistolen hebben bedreigd. Daarom looft de familie een beloning uit van 2.500 euro voor de gouden tip die naar de twee daders leidt. De politie probeerden hen nog op te sporen maandagochtend, onder meer met een helikopter maar tevergeefs. Wel is bekend dat ze met een blauwe Vespa scooter richting Heemstede vluchtten en een opvallende gele zonnebril droegen (en een Gucci-tas bij zich hadden).

Camerabeelden van de overval

Tegenover het Haarlems Dagblad verklaart Nol – die behalve coffeeshopeigenaar ook een gepassioneerde cannabisactivist is die ook regelmatig op RolllingStoned staat met zijn opinieartikelen – dat bij een eerdere overval in 2012 de daders ook werden gepakt nadat er tipgeld was beloofd. Op onderstaande video is de razendsnelle overval te zien, gefilmd met de bewakingscamera’s van coffeeshop Willie Wortel. De echtgenoot van de eigenaresse vertelt ook meer over de beloning voor de gouden tip:

 

(advertentie)