(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Oké, we geven het toe: wiet kan best een beetje stevig meuren. Maar er zijn toch allicht betere manieren te verzinnen om een smokkelpartijtje te maskeren dan de cannabis verpakken in… gedroogde vis?!

Cannabis verboden in Ierland

Over naar Ierland, een land dat wel naar de EK voetbal gaat maar dit terzijde. Wat cannabis betreft is het er sowieso nog wat behelpen (lees; verboden allemaal), al probeert de regering het pad van de decriminalisering in te zetten.

Hoe dan ook, zover is het nog niet en dus blijft de smokkel van cannabis een lucratief zaakje.

Afrikaanse vis

En lucratieve, illegale zaakjes willen nog wel eens stinken, nietwaar? Dat hoef je de ambtenaren van Revenue, the Garda Drugs & Organised Crime Bureau  en de Garda Drugs Unit  in Galway niet te vertellen, want die kampen al een week lang met een smerig visgeurtje.

viswiet

Politiefoto van de Afrikaanse viswiet

Dat komt omdat er in een partij gedroogde vis uit Cotonou – dat ligt in Benin in West-Afrika mocht je het vergeten zijn – iets heel anders verstopt zat. Wiet!

Vrijdag visdag

Nog wel op vrijdag visdag – Ierland is en blijft een katholiek land natuurlijk – wisten de agenten vorige week 4,7 kilo wiet tussen de gedroogde sardientjes vandaan te peuteren. Dat lijkt in onze ogen misschien niet bijster veel, maar met de Ierse wietprijzen van om en nabij de 20 euro tikt het toch lekker aan allemaal: 94.000 euro.

Wat ze met de Afrikaanse vis gedaan hebben weten we niet, maar de wiet en een 36-jarige Ierse vrouw zitten vooralsnog muurvast op het politiebureau van Galway.

[openingsbeeld: budfishdesigns]
(advertenties)