(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Letterlijk schitterend nieuws uit Limburg. Het nieuwe, gezamenlijke pand van de coffeeshops Skunk en Relax is klaar en het mag gezien worden. Niks smoezelige coffeeshop, maar hightech architectuur: helder, modern en zinsbegoochelend… Kijk zelf maar!

De ontwerper van de nieuwe supershop aan het Stationsplein in Sittard is Maurice Mentjens. Van de eigenaar van coffeeshops Relax en Skunk moest hij ervoor zorgen dat er 2 aparte shops in 1 pand kwamen, een uitdaging die noodzakelijk was vanwege de regelgeving. De bestaande shops moesten weg omdat ze niet zouden passen in de aanlooproute naar het historisch centrum. Beide shops moesten in het nieuwe pand een eigen in- en uitgang hebben, alleen de parkeerplaatsen zijn gezamenlijk.

Afhaalcoffeeshop Skunk

Afhaalcoffeeshop Skunk

Afhaalshop Skunk

Op de website Architectenweb wordt de bijzondere verbouwing uit de doeken gedaan. Zo weten we nu dus dat de Sittardse blowers daar achter “een strakke pui van Limburgs eikenhout” zitten. Aan de straatkant ligt de ‘afhaal’-coffeeshop Skunk, met aan weerszijden passages naar het achtergelegen Relax. De coffeshops hebben elk een eigen identiteit: een mondiaal en zakelijk interieur voor de snelle afhaal en een groene oase voor het rustiger ontspannen in de verblijfsruimte. Aldus de website van de architecten.

Oneindige wietvelden

Deze vonden wij ook heel mooi: “De (spiegel)glaswanden zijn voorzien van semitransparante banen in diverse groentinten, alsof de bezoeker tussen geabstraheerde wietstengels loopt. De illusie die dat schept, wordt volledig doorgevoerd in de lange passage vanuit Relax naar buiten. Hier zijn alle wanden en het plafond bekleed met de groengestreepte spiegels. Door de blanco spiegelende koppanelen ontstaat een eindeloos pad, zo legt Mentjens uit, dat door een oneindig wietveld lijkt te voeren.”

Mocht je dat hardcore interieur geschrijf reuze interessant vinden, klik dan HIEROP voor het hele verhaal! Wij zijn in ieder geval alleen al op basis van de foto’s van Peter Kessels van de nieuwe Skunk/Relax zwaar onder de indruk. Kijk zelf maar:

 

(advertenties)