(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Het is natuurlijk nooit te laat om radicaal van mening te veranderen. Dat bewijst Ann Lee uit Texas wel. Haar hele leven fel anti-wiet, maar nadat cannabis het leven van haar zoon redde, nu aanvoerster van de pro-legaliseringslobby. Op haar 85e!

Het perfecte wapen

De voorstanders van legale cannabis in de Verenigde Staten spreken al over ‘the perfect weapon’. Want het verhaal van Ann Lee uit de anti-cannabis staat bij uitstek Texas, is ook bijna te mooi om waar te zijn. Ann Lee is 85 jaar oud en woont in Houston en ze is overtuigd Republikein en stevig christelijk. Zoals je weet zijn dat de rechts-conservatieven in de VS, zeg maar de VVD/PVV/CDA-ers van daarginds.

Ann Lee is op haar ouwe dag een onwaarschijnlijk boegbeeld voor vrije wiet geworden

Ann Lee is op haar ouwe dag een onwaarschijnlijk boegbeeld voor vrije wiet geworden

Kruid van de duivel

Haar hele leven lang was Ann Lee tegen de legalisering van cannabis. Totdat haar bloedeigen zoon een auto-ongeluk kreeg en afhankelijk werd van medicinale cannabis. “We realiseerden ons dat wiet niet het kruid van de duivel was, zoals we altijd gezegd hebben”, vertelt onze oma tegen het lokale nieuwsstation KHOU.

Lee vertelt ook dat er een enorme belangstelling is ontstaan voor haar activisme sinds ze dit onderwerp oppikte. “Ik weet niet of het door mijn leeftijd komt, het witte haar of wat dan ook… maar ik schijn de juiste snaar te raken. Ik ben al jarenlang een activist, maar nooit kreeg ik zoveel respons als nu.”

Recht op vrije keuze

“Ik geloof hierin”, voegt ze er nog aan toe. En dat in een staat, Texas, waar het bezit van wiet nog steeds strafbaar is. Maar oma Lee’s boodschap is simpel. Zij ziet het debat over legalisering niet als een partijpolitieke discussie. Integendeel; legale wiet verbindt tegenstanders juist. “Het is niet Republikeins om het verbod te steunen”, legt ze uit. Volwassenen zouden het recht moeten hebben om voor marihuana te kiezen, want “de regering heeft zich niet te bemoeien  met wat jij wel of niet kan doen”…

(advertenties)