(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

De gewijzigde Opiumwet (growshopwet) zorgt voor vreemde taferelen. Zo stond er woensdagavond een wiettent in het gemeentehuis van Gilze en Rijen om huurbazen angst aan te jagen. En er is een soort anonieme kliksite voor huurbazen gestart: Meldpunt Verdacht, die eveneens op angst (3 jaar celstraf / enorme geldboetes) inspeelt. 

Huurbazen Gilze paraderen langs kweektent in gemeentehuis

Burgemeester Jan Boelhouwer (PvdA) van Gilze en Rijen

Burgemeester Jan Boelhouwer (PvdA) van Gilze en Rijen

Om de angst bij commerciële vastgoedverhuurders er nog wat dieper in te jagen, organiseerde burgemeester Jan Boelhouwer van Gilze en Rijen een ‘voorlichtingsavond’. Woensdagavond werden de eigenaren van commercieel vastgoed in de Brabantse gemeente uitgenodigd op het gemeentehuis, om te vernemen dat hun pand voor 6 of 12 maanden dichtgetimmerd wordt als er een wietkwekerij wordt aangetroffen. Vijftig huurbazen moesten zodoende eerst langs een tentoongestelde wietkweektent in vol ornaat (!) in de hal van het gemeentehuis lopen, zodat de boodschap helder zou zijn. Officieel was deze tent natuurlijk opgetuigd “om te laten zien hoe weinig ruimte er nodig is voor een kwekerij”…

Overigens is de gemeente Gilze en Rijen wel een soft bewijs voor de stelling dat ‘Brabant de wietschuur van Europa’ is, want er zijn in de laatste 2 jaar 34 wietplantages opgerold, waarvan de helft voor een half of heel jaar dichtgespijkerd werd. Niet slecht voor een plaats met 26.000 inwoners.

‘Meldpunt Verdacht’, voor bange huurbazen

Ook via de website Meldpunt Verdacht wordt de angst onder pandeigenaren aangewakkerd

Ook via de website Meldpunt Verdacht wordt de angst onder pandeigenaren aangewakkerd

Ook via de website Meldpunt Verdacht die sinds deze week live staat wordt de angst onder ondernemers die panden verhuren aangewakkerd, door op de gewijzigde Opiumwet te wijzen. Via registratie op deze site zou je juridische ellende kunnen voorkomen, maar het hele gebeuren is van twijfelachtig allooi. Zo spelen ze op de site in op de ‘zorgplicht’ en die zou betekenen dat je ALTIJD verdachte bent en 3 jaar celstraf kunt krijgen als er in jouw pand wiet gekweekt wordt (je bent de klos totdat je je onschuld kunt bewijzen, of je aansluit bij deze website natuurlijk).

Dat dit uitwassen zijn van de nieuwe Opiumwet die nergens op slaan, vindt ook Tweede Kamerlid Marith Rebel van de PvdA, die al kamervragen heeft ingediend bij minister Opstelten over deze website.

Taart op ministerie Justitie

Al met al kan de vlag uit bij het Ministerie van Justitie en de taart op tafel gezet, want zonder dat er ook nog maar 1 concrete (rechts)zaak is geweest met betrekking tot de zogenoemde growshopwet, is het grote doel van Opstelten al bereikt: angst zaaien. Ongebreidelde en (grotendeels) ongefundeerde angst op basis van een van de vaagste wetten ooit, wat een succesnummer. Een wet die geheel en al gepland voor suïcidale neigingen in de cannabisbranche zorgt en de ‘normale burgers’ de stuipen op het lijf jaagt…

 

(advertenties)