(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Bijna iedereen zal het wel herkennen: je hebt verschrikkelijke zin om eens lekker te blowen maar je wiet is bijna op. Geld en/of tijd om de stash te pimpen is er even niet, dus wat nu? Wel, er zijn manieren om toch knetterstoned te worden met een minieme hoeveelheid cannabis. In dit artikel leer je vier manieren om maximaal effect te peuren uit een klein beetje wiet.

Pimpmethode 1 >>> Mix je wiet met CBG (wiet)

Wellicht heb je er al eens van gehoord: de cannabinoïde cannabigerol ofwel CBG. Een wat onbekendere stof in wiet, die echter snel naam maakt omdat ie zoveel mooie eigenschappen bezit. Hij werkt vergelijkbaar met CBD, dus voorziet lichaam en geest van rustgevende effecten maar dan zonder de slaperigheid die daar vaak mee wordt geassocieerd.

Daarentegen werkt CBG als een echte energie booster, die je helpt met je focus en productiviteit tijdens dagelijkse activiteiten. Je kunt CBG combineren met je ochtendkoffie en het de godganse dag roken zonder dat je je moe of hangerig gaat voelen.

Hij is niet zo bekend als THC en CBD maar minstens net zo leuk: cannabigerol ofwel CBG! [beeld: content_creator/Shutterstock]

Wanneer je het combineert met THC, kan CBG de effecten van THC versterken en aanvullen zodat er een uitgebalanceerde en meer plezierige high ontstaat. CBG verbetert niet alleen je high, het zorgt er ook voor dat je langer doet over je wiet. Dus nu maar hopen dat je ergens een CBG strain tegenkomt in de shop, bij vrienden of elders…

Pimpmethode 2 >>> Gebruik een ‘gravity bong’

Veel blowers hebben het idee dat ze van een bong een stuk meer stoned worden dan van een joint roken. Dit komt wellicht omdat je met een bong gemakkelijk(er) een hele vette hijs naar binnen kunt halen, waardoor je je sneller higher voelt. Met een joint of een pijpje heb je meestal meerdere hijsjes nodig om de cannabis in je hoofd te voelen.

Echter, als je een gewone bong gebruikt loop je nog steeds risico om wat van je kostbare wiet (want we schrijven dit immers voor mensen die nog maar weinig op zak hebben en toch hard willen gaan) te verspillen. Als je echt de volle laag in je longen wil pompen is een ‘gravity bong’ de oplossing. Niet direct de gezondste manier om cannabis te consumeren, maar je hijst wel een enorme hoeveelheid rook naar één geconcentreerd gebied!

Niet zelden worden gravity bongs gemaakt van alledaagse spullen. Het populairst zijn twee plastic flessen van verschillende grootte en aluminumfolie. Wij vonden in de archieven op CNNBS nog een leuk filmpje van een gravity bong XXL:

Er bestaan ook super de luxe versies van gravity bongs, het apparaat bij uitstek tenslotte om van een klein topje wiet aan te laten voelen. Zoals de naam al doet vermoeden maken deze bongs gebruik van de zwaartekracht om rook op te vangen in een compartiment. En let wel; in tegenstelling tot een normale bong wordt de rook van een gravity bong niet gefilterd door het water.

Dat water zorgt wel voor oppervlaktespanning en druk die de rook gevangen houden in een compartiment. En dan is het verder simpel: jij kan de verzamelde rook inhaleren en de waterdruk gebruiken om nog meer rook je longen in te pompen…. en daarvan word je dus high as fuck zoals onze Amerikaanse broeders het zo poëtisch kunnen zeggen.

Om je nog een beter idee te geven van wat dit nu inhoudt, nog een filmpje. En wel van de bekende stoner-acteur Seth Rogen die de Rolls-Royce onder de gravity bongs test: de Stündenglass Gravity Hookah.

Pimpmethode 3 >>> Gebruik een ‘steamroller pijp’

Deze ‘stoomwals’ is zeg maar het kleine neefje van het nemen van een grote, droge hijs uit een bong. Bij alle  headshops kun je (glazen) steamrollers kopen, soms met mooi notenhouten handvat en al. Maar net als bij een zwaartekrachtbong kan je ook zelf van huis- tuin- en keukenspullen een steamroller knutselen. Zo is een leeg Pringle’s blik populair bij blowers, en dus niet alleen vanwege de vreetkick bevrediging. Je begrijpt hopelijk wel dat dit niet de allerveiligste methode van blowen is.

Maar in tegenstelling tot een traditionele pijp geven steamrollers je wel een massieve hit. Een hijs rook die niet gefilterd wordt door water, wat betekent dat er een flinke dosis rook rechtstreeks je longen in gaat. Wellicht heb je inmiddels geen flauw idee meer waarover dit gaat, dus het wordt weer tijd voor een filmpje:

Pimpmethode 4 >>> gebruik rosin (concentraat)

Heb je nog ergens een stijltang rondslingeren? Wanneer je nog maar een klein topje wiet hebt en een effect van een goeie dab – het consumeren van cannabis concentraten met een dabnagel of banger (pijpkop) – wil krijgen, dan komt die tang van pas.

Je kan er een topje wiet mee platdrukken dat je in bakpapier hebt gewikkeld. De hitte van de stijltang zorgt er voor dat de hars uit de wiet smelt op dat bakpapier. Dat schraap je bij elkaar en vervolgens kan je die plakkerige rosin dabben of op een andere manier ‘verwerken’.

Jammie, lekkere verse rosin! [foto: Keith Manfredi/Shutterstock]

Ook hier hebben we een handig, leuk filmpje voor je gezocht, wat je thuis kan nadoen. Alleen zijn die moraalridders van YouTube tegenwoordig ineens heiliger dan de paus en zit zo’n beetje al het leuks met wiet achter de ‘leeftijdsbeperking’. Even hieronder op ‘bekijken op YouTube’ drukken dus, sorry…

En de allerlaatste pimp-tips

Mocht je nu echt de laatste kruimels en gruis bij elkaar aan het schrapen zijn, dan zijn er nog wel wat trucjes en tips waarmee je je voordeel kunt doen. Zo helpt het knagen op donkere chocolade en mango’s bijvoorbeeld om je high te versterken, mits je dat natuurlijk een halfuurtje van tevoren doet.

LEES OOK:  Boost je THC-effect extra met deze 5 voedselproducten!

[openingsbeeld: Piggybank studio/Shutterstock]
(advertentie)