(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Alinteri013, zo heet een Turks burgerinitiatief dat alle niet-wietkwekende Turken in Tilburg oproept zich uit te spreken tegen de hennepteelt. Het schijnt namelijk zo te zijn dat Turken oververtegenwoordigd zijn in de Brabantse wietteelt.

‘Zweet op je voorhoofd’

logo turkAlin teri  is Turks voor ‘zweet op je voorhoofd – om je brood eerlijk te verdienen.’ 013 is de code voor Tilburg, dus daarmee is de naam Alinteri013 dan verklaard. Helaas gaan de initiatiefnemers van deze ‘protestsite’ ook uit van de ongefundeerde misdaadcijfers over Tilburg die sinds vorig jaar de ronde doen. Toen kwam de universiteit van Tilburg namelijk met een rapport waaruit zou blijken dat er 800 miljoen euro omgaat in alleen de Tilburgse wiethandel. Dit cijfer is voor een groot deel gebaseerd op de verklaringen van één (1) overgelopen wietcrimineel en diens fantasierijke verklaringen – die hij ook nog eens aflegde in ruil voor strafvermindering – zijn als wetenschappelijke waarheid in het rapport gezet… Sindsdien zingt dit cijfer van 800 miljoen euro rond in de media.

Waarom AlinTeri013?

We citeren de bezorgde Tilburgse anti-wiet Turken even: ‘De hennepteelt ondermijnt niet alleen de Turkse waarde Alin teri, maar ook onze rechtstaat. Alleen al in Tilburg zijn 2.500 mensen werkzaam in de hennepteelt, waarin zo’n 800 miljoen euro omgaat. De Brabantse stad kent tussen de 600 tot 900 illegale wietplantages en het is daarmee uitgegroeid tot één van de grootste bedrijfstakken. De hennephandel vormt een serieuze bedreiging voor de veiligheid en integriteit van de samenleving. Wij, als groep Turkse Nederlanders uit Tilburg, zijn niet blij met de huidige stand van zaken. De relatieve oververtegenwoordiging van de Turkse Nederlanders in de hennepteelt kunnen en willen wij niet accepteren.  Dat heeft er voor gezorgd dat we de publiekscampagne AlinTeri013 zijn begonnen.’

5.000 brave Turkse burgers gezocht

Nou ja. Ook Turk, Tilburger en toevallig ook nog tegen hennep? Dan kan je je profielfoto mailen naar AlinTeri013 en/of een van hun discussieavonden bezoeken. Bij 5.000 steunbetuigingen a.k.a. ambassadeurs zijn ze tevreden, zeggen ze zelf. Wij hebben ff snel de koppen gesneld, eh… pardon, geteld en komen tot 70 anti-wiet Turken in Tilburg op het moment van schrijven (maandagochtend 10 uur).

 

 

(advertenties)