(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

In september kondigde Italië aan dat het voortaan zelf medicinale cannabis zou gaan kweken, onder de hoede van militairen. Inmiddels is de oogst een aardig eind op weg en is er de allereerste foto van legale Italiaanse wiet!

100 kilo mediwiet per jaar

Een uniek beeld: de eerste legale in Italië gekweekte wietplanten

Een uniek beeld: de eerste legale in Italië gekweekte wietplanten

De krant Corriere della Sera is het gelukt om als eerste een foto te ritselen van de supergeheime wietkwekerij in Florence. In een streng bewaakte en geheime plantage worden de planten geteeld, jaarlijks willen de Italianen zo 100 kilo cannabis oogsten. Daarmee willen ze de prijs van medicinale cannabis flink omlaag brengen. Nu importeert het land nog wiet, onder meer uit Nederland. Op de militaire locatie zijn ook een drogerij en verpakkingsruimte gevestigd, dus het wietmedicijn kan straks kant-en-klaar naar de apotheken verstuurd worden.

Prijs van 35 naar 15 euro per gram

Kolonel Antonio Medica (wat een naam!) stelt op de website van Corriere della Sera: “Het doel van deze operatie is het voor meer patiënten toegankelijk maken van een medicijn dat niet altijd verkrijgbaar is op de markt, en tegen een veel betere prijs voor de gebruiker.” Daarmee geeft de militair eigenlijk ook een sneer aan het Nederlandse cannabisbedrijf Bedrocan, dat voor 1 gram medicinale cannabis tot 35 euro rekent bij de Italianen! “Wij mikken erop om de prijs tot onder de 15 euro te laten dalen, misschien zelfs tot 5 euro per gram wiet.”

 

(advertentie)