(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Niet alleen houdt de politie zich vele diensturen bezig met het opspeuren van wietplanten, ze maken er ook steeds vaker foto’s van lijkt het. Gruwelplaatjes die dan pardoes op de sociale media worden geslingerd, zoals deze van Politie Amsterdam Overtoomse Sluis.

De plantonterende foto’s zijn gemaakt op donderdag 24 september in een woning in stadsdeel West Amsterdam, zo leren wij van de Facebook van Oom Agent. En zoals zo vaak was het oprollen van deze wietplantage niet zozeer het gevolg van succesvol speurneuzenwerk van de dienders, maar van het klikwerk van een Misdaad Anoniem bellende burger.

Hennepteam

Wat leren wij verder van deze bust in Mokum? Nou, dat er een heuse slotenmaker bij wordt gehaald wanneer je niet de deur opent als de flikken aankloppen (of niet thuis bent). Deze slotenmaker is tevens gespecialiseerd in boobytraps.

Nadat de woning veilig is bevonden, treedt het hennepteam van de politie binnen. In dit geval waren er drie verdachten aanwezig, die echter (het blijft Nederland, hè) na verhoor weer mochten gaan en zich later mogen verantwoorden voor de rechtbank. Want er werd wel degelijk wiet gekweekt in twee ruimtes, sterker nog de wiet was al klaar en de heren kwekers waren volop aan het knippen…

Sociale media

Nadat er ook een medewerker van Liander bij was gehaald, kon worden vastgesteld dat de stroom gejat werd en dat er ook al vaker dan 1 keer gekweekt/geoogst was. Tot slot van de hele operatie haalt de politie er dan een opruimingsbedrijf bij dat het vuile werk voor ze opknapt en de boel daadwerkelijk ontmantelt…

11951954_1719396014943274_5940164302722659314_n

Wat ons liefhebbers van deze specifieke planten na dit geweld rest zijn dus de foto’s die de blauwhemden uit de hoofdstad met het publiek wensen te delen op de sociale media.

 

(advertenties)