(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Rumer Rose, een tweejarig Australisch meisje, lijdt aan de ziekte van Hutchinson. Haar vader, Adam Koessler, gaf haar daarom cannabisolie om de pijn te verzachten. Nu wordt hij door de overheid aangeklaagd voor drugsbezit en het verschaffen van drugs aan een minderjarige….

Adam vertelt aan de de Newcastle Herald dat hij cannabisolie en kokosolie door elkaar mengde en dat aan zijn dochtertje gaf. “Haar lichaam vertoonde weer teken van leven, haar buik deed geen pijn meer en ze kon weer eten”. De liefde voor zijn dochter en zijn wil om haar verder te laten leven, heeft hem echter een rechtszaak opgeleverd.

adam koessler dochter

Adam Koessler met zijn dochter Rumer Rose. [Foto: Facebook]

Geen contact

Net toen Rumer Rose weer energie en kleur terugkreeg, werd Adam op 2 januari gearresteerd toen hij op weg was naar Brisbane, notabene voor een afspraak met de arts van zijn dochter. Hij werd op borgtocht vrijgelaten, maar mocht geen contact meer hebben met zijn bloedeigen dochter. Die lag inmiddels weer in het ziekenhuis nadat ze een paar aanvallen had gekregen door, je raadt het misschien al, het stoppen met de cannabisoliebehandeling.

Hulp online

Veel mensen vonden het een schande dat een vader zijn zieke dochter niet mocht bezoeken in het ziekenhuis en in de bak zit omdat ie haar leven wilde redden of verlengen. Er is een petitie op change.org die de minister van Justitie Jarrod Bleijie en de premier van Queensland vraagt om tussenbeide te komen in deze zaak. Deze petitie is al door meer dan 160.000 mensen ondertekend. Ook zijn er verschillende Facebookpagina’s opgericht om aandacht te vragen voor de zaak van de Koessler’s, waaronder de door Adam zelf beheerde Fearless Father.

Bezoek toch toegestaan

Uiteindelijk mocht Adam zijn dochter afgelopen vrijdag bezoeken. Volgens artsen heeft Rumer Rose 50 procent kans dat ze haar ziekte overleeft. Volgens de Britse krant Daily Mirror is de tumor van het meisje inmiddels gekrompen. Op 23 februari moet Adam voor de rechter verschijnen wegens ‘bezit en verschaffing van illegale drugs aan een minderjarige’. Mogelijk moet hij hiervoor de gevangenis in. Een vader die zijn kind wilde genezen… in de gevangenis. Het is overduidelijk dat er iets niet klopt. In Australië is medicinale cannabis nu nog illegaal, maar in februari kan er gestemd worden voor legalisering. Hopelijk stemt een meerderheid vóór, ook al is het voor Adam en zijn dochter misschien te laat.

(advertenties)